قسمت دوم آیات ذرات مادی جهان

 

 

 

﴿3: 13﴿ وَهُوَ الَّذِي مَدَّ الأَرْضَ وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْهَارًا وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ جَعَلَ فِيهَا زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ﴾ر

 

 

﴿3 :13 ﴾﴿  و او كسى است كه زمين را گسترد; و در آن كوه‏ها و نهرهايى قرار داد; و در آن از تمام ميوه‏ها دو جفت آفريد; (پرده سياه) شب را بر روز می‏پوشاند; در اينها آياتى است براى گروهى كه تفكر می‏كنند!ر)

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

            نکات آیۀ مبارک : 

 1 ) فرموده :ـــ[و او كسى است كه زمين را گسترد; و در آن كوه‏ها و نهرهايى قرار داد; ].   آیۀ مبارک دونعمت ومژدۀ گرانبهای دارد.   

 1) اینکه آیۀ مبارک گواه آشکار از رحمت ومهربانی خداوند«ج» برانسان است زیراگسترش زمین ، تشکل کوه ها، موجودیت نهرها ومیوه های گوناگون همه وهمه برای انسان وبه خیروسعادت انسان است.وباید چگونگی این حقایق را شرح نمائیم.            

 2 ) آیۀ مبارک ازعظیم ترین معجزۀ علمی قرآن مجید است زیرا ازگسترش زمین وتشکل کوه هاکه  میلیون ها سال قبل شروع وادامه دارد مژده می دهد.

          برای ادای سپاس ازرحمت که برانسان شده وبرای استحکام باور وعقیده برحقانیت قرآن مجید ، باانکه راجع به گسترش زمین وتشکل کوه هادر فصل ششم  ذرات مادی جهان و درذیل آیۀ مبارک  « 15:19» در صفحۀ « 15 » آن فصل شرح داده شده آن جا ملا حظه شود.آرزواست این آیه را که درخود فصل های زیاددارد ذیلأشرح شود.

خوانندۀ عزیز! چطوریکه درآغازهمین فصل یاد آوری شد که اگرتمام محتوای آیه ها را چطوریکه لا زمۀ آن است تشریح کنیم برداشت حجم وضخامت هر فصل را از صدها صفحه اضافه کرده واصل هدف یا موضوع مشخص را درخود پنهان می سازد. ولی آرزواست که درآیۀ  موجودۀ (3: 13 فوق ماهیت گسترش زمین را با ارایۀ چند سوال طرح وازدرک ونتایج آن به تدبیر، علم وقدرت کاملۀ خداوند«ج» اعتقاد مستحکم پیداومتیقن گردیم که شرح هرآیه حجم کتاب هارا می گیرد .

         شرح علمی آیۀ مبارک راذیلأازسلسلۀ انکشاف علوم طبیعی بدست می آوریم :

                    سوالا ت حل ناشده درنزد دانشمندان

     تااواخر قرن  « 19 » راجع به نشانه ها واندازه گیریهای ذرات مادی جهان معلو ماتی دردست نبود واتم رایگانه ذرۀ مجرد وبدون کدام نشانه واندازه گیری می دانستندولی عدۀ از دانشمندان درتجسس کشف رازهای ذرات مادی ومجموعۀ جهان بوده وبرای رسیدن به اسرارچهان هستی می اندیشیدند.خصوصأ آنچه همه مردم درتجسس بدست آوردن آن ازراه ترکیب عناصر دیگر بود ، آن طلا یا معدن پربها وزینتی است .  این سوالات وسوالات ذیل دانشمندان را علاقه مند نموده بود ودر راه حل آن ها تلاش داشتند :     

  1 )  عناصر کیمیاوی که درزمین وجوددارد در زمین ساخته شده  ویا از فضا به زمین فروریخته ؟ 

 2 ) چطور می توان عنصری رابه عنصردیگری  تبدیل واز جمله طلا را ساخت ؟                    

 3 ) عناصر از خود کدام سر حد معین حرارتی دارند که بتوان  آنرا بدست آورده وعنصررا به عنصر دیگر تبدیل کرد  ؟ 

 4)حرارت ودرخشانی ستاره ها وآفتاب ازچه بدست می آید ؟

         باآنکه حل سوالات فوق مدت زمان زیادرا دربرگرفت ولی درطی زمان در عرصه های ریاضی، فزیک،کیمیا ،علم الارضی وکیهان شناسی  تا سرحدی پیش رفته و موفقیت های زیادی ازجمله درعرصه های کیهان بدست آمد چنان چه دانشمندان آشکار نمودند که فعالیت ونتایج کار مجموعۀ از سیستم ها ی جهانی به استقامتی به پیش رفته ومی رود که ازآن شرایط مساعد برای حیات انسان میسر شود .پس این خود ثابت می سازد که جهان برای هدفی آفریده شده واین هدف « وجود انسان » است . آنچه که هدف مند است ،ازخود مدبر یاخالقی را گواهی می دهد که ذجهان را طوری آفرید تا فعالیت وکاری را انجام دهد

 که آن هدف یعنی شرایط مساعد برای حیات میسروهیچ مانعی نه تواند جلو فعالیت وحرکت جهان را بگیرد :ر

       دانشمندان ثابت ساختند که : رشته های فزیک وکیمیا ،موازی باحل چهارسوال فوق متوجه راه حل این سه سوال دیگر نیز بوده وباحل آن به نتایج بالاتر رسیدند.

 1 ) برای تغیر دادن یک عنصر به عنصر دیگر به چه اندازه حرارت لازم است ویا به تعبیر دیگر سرحد حرارتی هریک از عناصر چند است ؟

  2) آیا می توان سرحد حرارتی عناصر را درشرایط زمین حاضر کرد؟

3) مقدار حرارت مرکز ستاره را معلوم کرده می توانیم ؟

 آنها درنوبۀ اول برای حل سه سوال فوق متوجه دریافت مشخصات فزیکی « کتله ، چارج ، قوه های چهارگانه  »هرذرۀ بنیادی واتم شده ومطابق با اساسات ریاضی ،فزیک وکیمیا کتلۀ زمین وکتلۀ آفتاب را ازمشخصات فوق ذرات معلوم کردند ،  وبادانستن مقدار کتله توانستند فشار قوۀ جاذبۀ آفتاب وزمین وازاین هم مقدار حرارتی را که درمرکز آفتاب و زمین پیدا می شود ،به ترتیب ذیل دانستند. درجۀ حرارت درمر کز زمین به اندازۀ 7000درجۀ سانتی گراد ودرمرکزآفتاب که 1300مراتبه بزرگتراز زمین است درحدود 15 میلیون درجه حرارت پیدا می شود .   درنوبۀ دوم متوجه ساختار اتم شده ومعلوم کردند که ساده ترین عنصر هائیدروجن است که ازیک پروتون تشکیل شده اما هیلیوم ازدوپروتون ودو نیوترون ساخته شده که این چهارذره بواسطۀ قوۀ بزرگ هسته وی باهم یک جاه نگهداشته شده وهرگاه همین اندازه قوه را از هستۀ هیلیوم جداکنیم  [ انرژی هسته وی ویا بمب اتمی راهمین قوۀ خارج شده ویا نشر شده از هر هستۀ اتم  می باشد ] درانوقت ذرات پروتون ونیوترون از هسته خارج شده وازخود هستۀ جدید رامی سازند .  نتایج این محاسبات نشان داد که هیچ یک از عنصر کیمیاوی درمر کززمین ساخته شده نه می تواند، وهمه ازفضا و کرات آسمانی به زمین آمده واما ازکدام یکی از ستاره ها ؟

       بعداز معلوم کردن سرحد حرارتی عناصرکیمیاوی معلوم شد که :

سرحدحرارتی « هائیدروجن » مساوی به ـــ» 10 میلیون درجه کیلوین .

"          "      « هیلیوم  »         "         ـــــــ» 100 "         "    .

 "          "      « کاربن »وبالاتر           ــــــــ» 500 "         " 

 "         "      « آکسیجن »           "        ــــــــــ» 1بیلیون درجه  "  .

 "         "       « سلیکن »، نیکل ،کوبالت وآهن ــــــ»  2بیلیون درجه        

  آنچه راکه دانشمندان فوق وعدۀ دیگری از آنها کشف وآشکار نمودند همه نشان دهندۀ آن است که تمام قوانین واندازه گیریهای که دربنیاد ساختار جهان وازجمله دربنیاد ذرات مادی جهان وجود دارند ، ازخود علتی نداشته وهیچ نیروئی نه می تواند آنهارا نابود ویا ازنو تولید کند .  واگر درمقدارهریک ازآنها جزئی ترین تغیرات کم یازیاد پیدا می شد ازنتیجۀ آن جهانی که ما می بینیم وجود نه می داشت وازجانب دیگر فعالیت ونتایج کار مجموعۀ از سیستم ها ی جهانی به استقامتی به پیش رفته ومی رود که ازآن شرایط مساعد برای حیات انسان است .پس این خود ثابت می سازد که جهان برای هدفی آفریده شده واین هدف « وجود انسان » است .

 بدست آمدن این هدف قبلأ اراده شده ، کار تصادف نه بلکه دانشمندان کشف وثابت ساخته اند که دروجود تمام آنچه درجهان است چنان اندازه گیریهای دقیق آفریده شده  که اگر دربلیاردها بلیارد حصه فقط یک واحد کم ویا زیاد می بود، ازنتیجۀ آن جهانی را که ما می بینیم تشکل نه می کرد وبنأ حیات وانسانی هم وجود نه می داشت . پس وجود این طرح وتدبیرهیچگاه کار تصادف شده نه می تواند واوازخود طراح ومدبری دارد که خداوند «ج» خا لق جهان است ودرعلم وحکمت او اراده شده که هریک ازقدمه هادرزمان معین و به نوبۀ خود تشکل وزمینه رابرای تشکل قدمۀ بعدی مساعد گرداند.

                          آفرینش قدمه وار جهان هستی

       آغاز آفرینش جهان « بیگ بانگ » ــــــ1ـــــــ» ذرات تهدابی اولیه ــــــ2ــــــ» اتم ـــــ3ــــــ»    مولیکول ــــ4ـــــ» کهکشان ـــــ5ــــ» ستاره های اولیه ــــــــ6ـــــــــ» سوپر نوا تیپ 1 وتیپ 2 ـــــــ7ـــــ»ـ نظام شمسی ـــــــ8ـــــــ» « زمین » ـــــــ9ــــــ»گسترش زمین وتشکل کوه ها ــ10ـــ» حیات ــــــــ11ــــــ» باکتریا ــــــ12ــــــ» گسترش براعظم ها ـــــ13ـــــــ» جاندارهای بدون ستون فقرات ــــــ14ــــــ» ماهی ها ـــــ15ــــ» امفی بی ها ـــــ16ــــــ» تبات اولیه ـــــــــ17ـــــــ» خزنده ها ــــــ18ـــــ» گل ها ـــــ19ــــــ» پستان داران ـــــ20ـــــ» مردم ـــــ21ــــــ» آینده ـــــ22ــــ » ختم

―²{{{{²― ―²{{{{²―

    گسترش زمین وتشکل کوه ها یکی از با ارزش ترین نعمت خداوند «ج» بربندگانش است که درعمل پیاده شدن این وعدۀ خالق جهان می باشدکه می فرماید : ( برای تلاوت اصل آیه نمبرسوره وآیه کلیک شود ).

[و زمين را براي خلايق آفريد ]1- سوره: 55 , آیه: 10

    چون حیات وزندگی انسان بدون گسترش یافتن زمین وتشکل کوه ها به فاجعه وحتی نابودی مواجه می گردد بنأ آفرینش منبع اولیۀ گسترش زمین وتشکل کوه ها درارادۀ خداوند«ج» بوده که آنرا نیز دریک قدمه ومرحلۀ ازتکامل جهان آفرید که عبارت از آهن وعنا صر رادیواکتیفی است. منبع تشکل آهن وعناصر رادیواکتیف همانا ستاره های عظیم الجسۀ است که درعلم کیهان شناسی به نام « سوپرنوا » یاد می شود. ولازم است به صورت فشرده صورت کار وفعالیت آنرا بحث کنیم.

        هدف از  تشکل ستاره های عظیم الجسه به نام « سوپر نوا »  این بوده که با انفجار عظیم شان گازات وعناصر کیمیاوی موردنیاز تشکل آفتاب وسیارات ازجمله زمین را به فضا پراگنده ساخته وبعد باگذشت بلیونها سال دیگر آفتاب وزمین ازآن پارچه های منجمد شده شکل گرفتند . 

       شما می توانید این انفجار عظیم وپراگنده شدن کتله های بزرگ را درفضا که ازآن آفتاب وسیارۀ زمین ساخته شد از این آدرس ملاحظه کنید :

       آدرس نمبر (41 ) : ــ راکلیک کنید ـــــ »»

Ice Sticks to Grains  

      شرح صفحه : ــ باکلیک کردن آدرس 2دقیقه بعد صفحه با ز می شود وشما باکلیک کردن دکمه ها ی چوکا ت میتوانید فلم را فعا ل ویا توقف دهید. هم چنین با فعا ل کردن سامعه صدارا بشنوید. 

       این کتله های بزرگ سخره ها همانا سنگ های منجمد شدۀ عناصر مختلف است که ازآن ستاره ها وزمین ساخته شده وهم بیلیو نها دانۀ آن دراطراف سیارۀ مشتری می چرخند تا برزمین اصابت نه کند.دانشمندان راعقیده برآن است که درترکیب این سنگ ها هائیدروجن وهیلیوم بوده ووقتی درنزدیک آفتاب شدند آب شدن وبصورت قطرات آب به آتموسفر زمین واز آنجا به سطح زمین باریده وابحاررا ساخته « آیا ت مبارک آنرا درتحت عنوان آب می بینیم »

―²{{{{²― ―²{{{{²―

 

   آهن معجزۀ است برای انفجار سوپر نوا

نقش اصلی را در این انفجار « عنصر آهن » به عهده دارد که تشریح آن از د لچسپ ترین طرح ونقشۀ خا لق جهان است . ما این نشانۀ قدرت را درتحت عنوان « آهن وساختار ستاره های سوپر نوا خواهیم دید » واگردراین جااز فشردۀ آن بحث کنیم بازهم بسیار مفید است .   

       قرآن مجید یک سوره ازجمله 114 سوره را به نام  « آهن » نام گذاری نموده ووقتی نشانه های که دربنیاد آهن آفریده شده مطا لعه شود فهمیده می شود که آهن یک معجزۀ خلقت بوده وبراصل نشانه های که دراوآفریده شده وظیفۀ را انجام میدهد که به اثر آن جهان مابه شمول انسان آفریده شد وشکل گرفت .

    می توان این نشانه هارا از آیۀ مبارک مربوط به آهن درک واستنباط کرد .

―²{{{{²― ―²{{{{²―

نشانه های معجزه آسا درآهن

نمبر سوره وآیه راکلیک کنید :ـــــــ»      57:25  «الحدید»

 57:25  ترجمه:ـــ[ما رسولان خود را با دلائل روشن فرستاديم، و با آنها كتاب (آسماني) و ميزان (شناسائي حق و قوانين عادلانه) نازل كرديم، تا مردم قيام به عدالت كنند، و آهن را نازل كرديم كه در آن قوت شديدي است، و منافعي براي مردم، تا خداوند بداند چه كسي او و رسولانش را ياري مي‏كنند بي آنكه او را ببينند، خداوند قوي و شكست ناپذير است.]

 وشرح تفسیری آیه را از این آدرس بازکنید ـــــ»

تفسیر نمونه

 شرح صفحه : ــ [باباز شدن صفحه ،فهرست نام سوره ها ظاهر می شود اگر شما نمبر سوره هارا درخاطر نداشته باشید ، نام تمام سوره ها ی آدرسهای فوق را بالترتیب درپهلوی آدرسها نوشتم با استفاده از آن عین سوره را درفهرست سوره ها یافته وکلیک نمائید ، درحال لست تمام آیات آن سوره ظاهر شده وشما بالای نمبرآیۀ مطلوب خود کلیک نمائید ، صفحۀ تفسیری آن آیه باز می شود .  ]  

 ―²{{{{²――²{{{{²―

 نکات آیه درقسمت آهن :ــــ 

   1)  آهن را نازل کردیم .

  2 ) که درآن قوت شدید است .

 3 ) ومنا فعی برای مردم .                         

نکتۀ اول می فهماند که آهن درزمین ساخته نه شده واو« برای خیر انسان » از آسمان نازل شده.

 نکتۀ دوم می فهماند که درآن قوت شدید است .« همین قوت است که موجب انفجار ستارۀ سوپر نوا می شود » .  نکتۀ سوم می فهماند که آهن برای منافع وبهبود زندگی انسان است .حقیقت هرسه نکتۀ فوق را دانشمندان کشف وشناختند یعنی : درنکتۀ اول پروفیسور « آرم سترانگ » ثابت نمود که اگر چهار  چند انرژی موجودۀ نظام شمسی باهم جمع شود نه می تواند یک اتم آهن رابسازد وجای ساختن اتم آهن مرکز ستاره های عظیم الجسه است که خورد ترین کتلۀ آن 8 چند کتلۀ آفتاب بوده ووقتی درجۀ حرارت ستاره به 2بیلیون درجۀ سانتی گراد رسید آنوقت آهن ازعنصر سلیکن ساخته می شود «  آدرس ( 61 )     فصل موجوده راکلیک ومراحل ده گانۀ تشکل عناصررا دران مطا لعه کنید »

ازآهن درپنج آیات مبارک ذیل نیز ذکرشده ومی توان با کلیک کردن هریک آنها اصل آیه وترجمۀ آنها ظاهر شود : 

  17:50  اسرا |   18:96 کهف  |  22:21  حج  |

  34:10 سبا  |   50:22  ق |

نشانه های دیگر درآهن : ـــ  

 1 ) با درنظرداشت جدول دورانی عناصر : 

 ـــ  نمبر اتومیک آهن 26 یا 26 پروتون است ونمبر آهن به حساب ابجد : 

  ح = 8  ،  د =  4  ،  ی =  10 ،  د= 4 همه = 26 

 ـــ تعداد نیوترون آهن 30 وسورۀ حدید 29 آیه دارد که اگر بسم الله رادران حساب کنیم اینهم مساوی به 30 می شود . ـــ نام الله «ج» درسوره 26 دفعه ذکر شده که درآیۀ 25یا آهن 26 نام الله «ج » ختم می شود . 

  ـــ  سطح انرژی آهن تامدار4 است یعنی درمدار1 = 2، درمدار2= 8، درمدار 3= 14 ودرمدار4= 2 « 2+8+14+2= 26الکترون» ودرمقابل تعداد آیات درسورۀ حدید 29 وآهن در آیۀ 25ام آمده پس : 

   « 4=25ـــ 29» . 

 ـــ  ایزوتوپ های آهن : آهن جمعأ 9 ایزوتوپ دارد ولی از آن جمله 4 ایزوتوپ آن دارای ثبات کامل است وآنها :

ّFe54 ;56 ; 57 ;58

نیوترون آنها  28، 30 ،31  ، 32 است.  وتعدادآیات سوره 29وآهن درآیۀ 25 است پس : 

 نشان دهندۀ چهارایزوتوپ ثابت  4  = 25 ـــ 29

ـــ سوره 29 آیه دارد واگر « بسم الله » به آن جمع شود 30 آیه می شود واین عدد 30 نشان دهندۀ تعداد نیوترون ایزوتوپ ثابت دوم آهن 56 است .  « 26پروتون و30 نیوترون = 56 »

  ـــ ایزوتوپ ثابت سوم آهن 57 است ونام سورۀ آهن [ الحدید ] است که نمبر حروف آن [ ا = 1 ، ل = 30 ، ح = 8  ،  د =  4  ،  ی =  10 ،  د= 4 وجمع همه « 1+30+ 8 + 4 + 10 + 4 =  57 » 

ـــ  هم چنین آهن ازطرف آخر سوره های قرآن مجید نمبر58 ام را می گیرد ویکی از ایزوتوپ چهارم ثابت آهن نیز58 است .

 ـــ آهن درجدول دورانی عناصر درنقطۀ ثبات آخرین عناصریعنی درشمارۀ 26 واقع شده که عناصرهردوطرف آهن تمایل دارند ازراه تجزیه خودها را به آهن برسانند.ودر قرآن مجید سورۀ آهن هم دروسط سوره ها یعنی درشمارۀ 57 قرار گرفته.

ـــ تعدادکلمات دراین سوره 574 که عدد 57 نمبر سوره وعدد 4 همانا 4 ایزوتوپ ثابت آهن است .  

  ـــ تعدادحروف به شمول همزه درسوره 2505 حرف است پس : 

              1931 = 574 کلمه ــــ 2505 حرف . [ عدد19 معجزۀ حسابی قرآن مجید « شرح مکمل تحت غنوان معجزۀ حسابی قرآن می آید » وعدد 31 تعدادنیوترون ایزوتوپ ثابت سوم آهن است.]. 

   ـــ عناصر بسیار زیاد درجهان پنج عنصر « هائیدروجن ، کاربن ، نائیتروجن ، آکسیجن وآهن است » خداوند«ج» به آهن نشانۀ داده که با آکسیجن اوکساید را تشکیل وازآن رو یگانه وسیلۀ انتقال آکسیجن به ارگانهای بدن انسان شمرده می شود وازازترکیب شدن سه عنصر د یگر  دوری میکند ونه می گذارد با آکسیجن یکجا شده وازآن مادۀ زهر دار وهلاک کننده انسان را بسازند ودرمقابل می گذارد تا آنها بین هم ترکیب شده وکاربن هائیدراتها وپروتئین را برای بدن انسان بسازد.      

   ـــ   سرحد حرارتی یا انرژی بهم پیوستن پروتون ونیوترون آهن نسبت به تمام عناصر جهان بلند تر بوده واندازۀ آن «  8.8 میلیون الکترون ولت » است.این نشانه است که اتم آهن نه بااتم دیگر درتعامل سهم می گیرد ونه انرژی خودرا آزاد می سازد.ولذا عامل اصلی انفجار سوپر نوا می شود.

  ــــ  تمام عناصر یکه پایان تر از آهن اند درانجام تعامل هسته وی علاوه برنشر انرژی سعی برآن دارند که به عنصر بلند تر تبدیل شده واز این راه خودرا به آهن برسانند.

       ــــ  تمام عناصریکه بلند تر از آهن قرار دارند درانجام تعامل هسته وی علاوه برنشر انرژی سعی دارند تا به عنصر پایان تر از خود تبدیل شده وازاین را ه خودرا به آهن برسانند.

       ــــ  آهن که دروسط دوسرحد فوق قراردارد اولأ درتعامل هسته وی سهم نه می گیرد وثانیأ حرارت وانرژی را درخود حفظ نموده آنرا نشر نه می کند .

اتم آهن

 

 ―²{{{{²―    ―²{{{{²―

2 )  آنچه که قرآن مجید بشارت فرموده :

        گرچه قرآن مجید در آیۀ موجود فقط ازگسترش زمین وتشکل کوه ها مژده فرموده ولی انسا ن اگر تمام سلسلۀ تکامل جهان را تعقیب نه کند به کیفیت گسترش زمین وتشکل کوه ها نه می داند.                                  

        وهم تعدادی از آیات مبارک ذیل نیز راجع به گسترش زمین مژده فرموده که باکلیک کردن هر آیه ، اصل آیه باترجمۀ دری آن ظاهر می شود واگر آرزوباشد که تفسیر هر آیۀ مبارک نیز تلاوت شود، صفحۀ آنرا از آدرس سائیت موجود ویا مستقیمأ از این آدرس باز فرمایند « ماهم بعدأ محتوای مکمل سائینسی هر آیۀمبارک را درتحت عنوان مربوط آن می آوریم ».

               از این آدرس ها اصل آیه و ترجمۀ آیه مبارک و یا تفسیر آنهارا از آدرس تفسیر شریف کلیک نمائید : [برای سهولت درمطالعه ترجمۀ آیات مبارک  آورده شد واصل آیه های مبارک را درتحت عنوان مربوط آن می بینیم.واگر بالای نمبر سوره وآیه کلیک شود اصل آیه باترجمۀ آن ظاهر می شود.]

آدرس نمبر ( 42 ) : ـــآدرس آیات مبارک راجع به گسترش زمین :

  سوره: 15 , آیه  : 19  « مریم »|

ترجمۀ [ و زمين را گسترديم، و در آن كوههاي ثابتي افكنديم، و از هر گياه موزون در آن رويانديم.  ] 

سوره: 51 , آیه: 48  « ذاریات »|

ترجمۀ [  و زمين را گسترديم، و چه خوب گستراننده‏ايم ؟ ]

 - سوره: 50 ,  آیه: 7« ق »|

ترجمۀ [ و زمين را گسترش داديم، و در آن كوههاي عظيمي افكنديم، و از هر نوع گياه بهجتانگيز رويانديم. ]  

     |   84:3 | |  «انشقاق »|

ترجمۀ [ و در آن هنگام كه زمين گسترده شود. ]

91:6   « شمس »  |

 ترجمۀ [     و قسم به زمين و كسي كه آن را گسترانيده. ]

     اگر آرزوباشد که علاوه از ترجمۀ آیات مبارک فوق ،شرح تفسیری آنها هم تلا وت شود ، می توانید از آدرس سائیت موجوده ویا مستقیمأ از این آدرس استفاده کنید.

آدرس نمبر( 43) : ـــ آدرس تفسیر شریف نمونه راکلیک کنید:

تفسیر نمونه

 شرح صفحه : ــ [باباز شدن صفحه ،فهرست نام سوره ها ظاهر می شود اگر شما نمبر سوره هارا درخاطر نداشته باشید ، نام تمام سوره ها ی آدرسهای فوق را بالترتیب درپهلوی آدرسها نوشتم با استفاده از آن عین سوره را درفهرست سوره ها یافته وکلیک نمائید ، درحال لست تمام آیات آن سوره ظاهر شده وشما بالای نمبرآیۀ مطلوب خود کلیک نمائید ، صفحۀ تفسیری آن آیه باز می شود .  ]

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

            سوال اول : ـــ گسترش زمین چیست وچرا پیداشد ؟  

گسترش زمین یا وسعت بخشیدن یاجداشدن کتله های بزرگ زمین رااز   یک دیگر شان گسترش زمین گویند. چنانچه درآغاز تشکل زمین ، تمام کتله های زمین باهم چسپیده بوده واطراف آنرا آب احاطه نموده بود . اگر به حالت پیوست می بود احتمال زیاد داشت که شدت لغزش وزلزله ها اضافه بوده ونابودی هارا بار می آورد واز جانب  دیگر بخش مرکزی زمین از آب محیط آن دور وبرای حیات مساعدنه می بود.همچنین به اثر قوۀ جاذبۀ ماهتاب کتله های متصل آب بحری ، امواج بسیار نیرومند ومتداوم را پیدا و احتمال بالا شدن سطح آب از محیط زمین  به بالای خشکه ها رخ داده ، ساحۀ زیست را کم وبه خطر مواجه می ساخت. « خداوند«ج» بهتر می داند». آفرینش منبع اصلی که موجب گسترش یافتن زمین شد به قدرت وارادۀ خا لق جهان است ولی از آنجا که خداوند «ج» آفرینش جهان را براصل قوانین واندازه گیریهای تکاملی ، اراده فرموده بنأ ازهمان آغاز خلقت جهان ، چنان قوانین واندازه گیریهای رادربنیاد « ذرات مادی جهان » آفریده که هریک به نوبۀ خود شرایط مساعد رابرای   مرحلۀ بعد ازخویش مساعد گردانیده  که گسترش  یافتن زمین هم تابع این قوانین واندازه گیریهااست وماازحاصلۀ کار آن ها ، منبع اصلی گسترش یافتن زمین را نیز ازقدرت وتدبیر حکیمانۀ  خداوند «ج» دانسته وآنرامی   شناسیم . برای درک معضلۀ آب های محیط زمین ازاین آدرس استفاده می کنیم.

        این آدرس نشان میدهد که به اثر جاذبۀ ماهتاب وخصوصأ زمانیکه که ماهتاب وآفتاب دریک خط واقع می شود موجب بلندشدن امواج نیرومند شده واگر بستر های  برای آب نه می بود که امواج را می شکستاند نه تنها تمام خشکه راتحت آب میکرد بلکه حیات را به فاجعه ونابودی می کشاند .ر

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

      گسترش زمین وتشکل کوه ها  به خیر انسان است:

     آدرس نمبر( 44 ) : ــ  گسترش زمین ، تشکل کوه ها وپیداشدن نهر ها .انواع میوه جات .

Qur'an and Earth Science: Mountains and Plate Tectonics

 

شرح صفحه :ــ  آیات قرآن مجید گسترش زمین وتشکل کوه هارا مژده داده و بابازشدن صفحه راجع به تشکل کوه ها ووظایف آن شرح می دهد وآیات مبارک را نشان می دهد « شرح مفصل رااتحت عنوان تشکل کوه ها می بینیم » .شما بالترتیب حرکت پلیت ها ، آتشفشانها وحرکت بخش مانتل زمین که ازاثر حرارت عناصررادیواکتیف به حا ل مایع گرم وحرکت می نماید ،جاری شدن نهرها. ودرآخر نظریات علمی دانشمند « ویگنر »راجع به گسترش براعظم های جهانی ذکر وعملا نشان می دهد.

    آدرس نمبر( 45 ) : ـــ   گسترش زمین وجود عوامل ناگوارراازبین برده :

  1 ) برای رفع خطر امواج بحری .

 این آدرس راباز کنید :ـــــ»

Why Tides?

شرح :ــ  بابازشدن صفحه می بینید که کرۀ زمین را آب احاطه کرده وبه اثر جذب جاذبۀ ماهتاب کتله های بهم پیوستۀ آب بالاشده وامواج نیرو مند را تشکیل می دهند ، اگر کتله های زمین ازهم جدا وآبها دربین کتله ها جاه گرفته وازهم جدا می شد ازیک طرف  امواج باهم متصل نبوده وشکستانده می شد وازجانب دیگر به هرکتلۀاز خشکه ها آب کافی می رسید .که به ارادۀ خداوند «ج» یعنی گسترش یافتن زمین این همه معضله ها از بین رفت وبشارت قدرت ورحمت خداوند«ج» بربندگان آشکار گردید.   

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

آدرس نمبر ( 46) : ـــ برای پیداشدن کتله های زیاد خشکه:

 این آدرس را باز کنید :ـــــــــــ»

LINK BREAK UP OF GONDWANA ANIMATIONS

شرح : ــ باباز شدن صفحه ملا حظه می شود که کرۀ زمین درآغاز خود یک کتله بوده وبعد ازهم جداشده و ازحالت جداشدن خود به نزدیک شدن ( یک کتله شدن ) حرکت می کند ووقتی حرکت تمام شد شما بالای  علامۀ « رفریش » refresh  ( دوتیردایروی ومعکوس همدیگر) که دربالای « مینو بار است » فشار دهید حرکت تکرار می شود .

ازدو آدرس فوق معلوم شد که کرۀ زمین درآغاز خود یک کتلۀ متصل بهم بوده واطراف آنرا آب گرفته ولی به ارادۀ خداوند «ج» کتله ها ازهم جدا ودرفاصله بین کتله ها بستر ابحار پیدا واز آب پر شد .  آب نعمت بزرگ برای کشتی رانی وارتباط کتله ها ی خشکه باهم دیگر است.                     

―²{{{{²―    ―²{{{{²―  

سوال دوم : ــ عوامل که کتله های زمین را ازهم جدایاگسترش داد کدام چیزها است ؟

         ما ازیک طرف اکتشافات علوم طبیعی را درقسمت منبع وعلت  گسترش زمین وتشکل کوه ها وازجانب دیگر پیشگوئی معجزه آسای قرآن مجید راذکر وخودرا به حقیقت یا شناخت عوامل گسترش دادن زمین وتشکل کوه ها  می رسانیم.                          

 

         1 ) دانشمندان ثابت ساختند که علت اصلی گسترش زمین

                        عناصر رادیو اکتیف  است

                   دانشمندان ازنگاه علوم طبیعی یا سائینس ، عامل اصلی گسترش « تکتونیک » خشکه های زمین ، تشکل کوه ها ، پیدایش بستر ابحار ووقوع زلزله هارا دروجود عناصر رادیو اکتیفی وحرارت مر کزی زمین می دانند، زیرااین عناصرکه تعدادآن به «38 » عنصر ودرجملۀ عناصر ثقیل هستند ، یکی ازنشانۀ خلقت درآنها این است که آنها ثقیل تر بوده ونسبت ثقلت شان در طبقات پایان تر زمین فرورفته ونشانۀ دیگر شان این است که این عناصرازخود اشعه های نیرومنددارای حرارت زیاد را به نام های « الفا ، بیتا وگاما » که درعلم به نام رادیو اکتیف یاد می شود نشروبخش مانتل ( پوش تحتانی ) زمین را تاسرحد مایع شدن گرم و آنهارا به حرکت می اندازد.این کتله های متحرک با کتله های فوقانی که صلب است درتصادم واقع واز آن کوه ها ، بستر ابحار وجداشدن براعظم ها پوجود آمده. « آدرسهای فلمی زیادتر آنها درفصل ششم است ازآن استفاده شود ».  آدرس های ذیل نیز مفیداست:ر

―²{{{{²―²{{{{²―

       آدرس نمبر( 47 ) : ـــ در50 ملیون سال قبل پیوست شدن کتله های بزرگ هند وممالک آسیائی بادیگران وهم تشکل سلسله جبال همالایا وتبت را ساخت ازاین آدرس استفاده کنید:

            آدرس   را کلیک نمائید )ـــــــــ ــــــــ»ـــــ

Mountains formed by plate convergence

         شرح صفحه : ـــ باباز شدن صفحه ملاحظه می شود که طبقۀ « مانتل » یاپوش تحتانی سخره های زمین ازاثر تشعشات عناصر رادیو اکتیفی وهم حرارت بخش مرکزی زمین به حال مایع وحرکت آمده که با خود کتله های صلبی بالائی خودرا هم به حرکت آورده وبا کتله های سکون پیش تراز آنها   درتصادم می گردندودراین حال  بخش مایع که متحرک است به اثر قوۀ جاذبۀ زمین طرف مرکز زمین وکتله های صلبی دوطرف بطرف سطح زمین بالا شده واز آن کوه های « همالایا وتبت » ساخته شد » . درصفحه یک تعدادکلماتی است که به رنگ آبی نشان داده شده وشما باکلیک کردن هریک ،می توانید نشانه های زیاد دیگرراهم ملاحظه کنید مثلا:

برای ملاحظۀ سلسله جبال ها :

    آدرس نمبر( 48) بالای  کلمۀ :

relief map

وبرای مشاهدۀ سلسله جبال جهان در300 میلیون سال قبل :

آدرس نمبر( 49)  چگونگی پیداشدن آتش فشانها :

   بالای کلمۀ :ـــــــــ»ـ          volcanic belts          

برای مشاهدۀ چگو نگی فعالیت آتش فشان وملا حظۀ نقشه جغرافیائی نقاط آتش فشانی جهان « صفحه که بازشد دروسط صفحه نقشه است ».

 آدرس نمبر( 50) : جزء های :

  الف ) تصادم براعظم ها وتشکل کوه های همالایا

 کلیک کنید ـــــــــ» ـ                                          continents collide with continents,

ب ) کتلۀ زمین در300 میلیون سال قبل :

  Images of the World 300 million years ago.

شرح صفحه: ــ بابازشدن صفحه یک سلسله فوتو ها است شما هریک آنرا کلیک وملاحظه نمائید.

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

 

تعریف رادیو اکتیف : ــ

       تعدادی از عناصری که نظر به کیفیت ونشانه های که دربنیاد ساختاری شان آفریده شده ، ازخود بصورت متداوم اشعه های مختلف را به نام های « الفا ، بیتا ، گاما وایکس » نشر وبه این ترتیب باگذشت زمان ازیک عنصر به عنصر دیگری تبدیل می گردند .

       رادیواکتیف پدیدۀ ازنشانه های قدرت است که خالق جهان بوسیلۀ آن رازها واسرار پوشیدۀ خلقت دربنیاد ذرات مادی جهان آفریده شده به انسان آشکار می سازد وانسان باکشف آن اسراردر ارتقا ورشد تکنالوژی وهم گام برداشتن به فضای خارجی موفق شده اند..

  بشریت به کاشفین این نعمت خداوندی احترام قابل قدرداشته وماهم به نسبت اینکه عمل رادیواکتیف یگانه عامل ومنبع کشف وآشکارسازی نشانه های خلقت دربنیادذرات مادی  وگسترده شدن زمین ، تشکل کوه ها وگوناگون شدن جهان هستی وعلی الخصوص زمین بوده وگویای زندۀ ازحقیقت آیۀ مبارک فوق ومماثل آن است ، فوتوها وفشردۀ ازچگونگی کشف  رادیو اکتیف راذکر میکنم.

     معنی رادیو اکتیف این که بعضی از عناصر بدون اینکه کدام تاثیر خارجی بالایش وارد شود از خود اشعۀ نیرومند  حرارتی رانشر می نماید .  جلواین نشر گرفته شده نه می تواند ولی عنصر بانشر این اشعه آهسته آهسته تجزیه وبالا خره ازبین رفته وبه عنصر دیگری تبدیل می گردد.

  استفاده از اشعه ها ی عناصر راد یو اکتیف

عرصه های استفاده از اشعه های عناصر رادیو اکتیف را می توان چنین خلا صه کرد : 

  1 ) باکشف رادیواکتیف معلوم شد که اتم یاخوردترین اجزای ماده تنها یک ذرۀ عادی نه بوده بلکه رازها واسراری را درخود پنهان دارد که باید کشف وشناخته شود. چنانچه بعدازکشف عنصر را دیواکتیف بود که آلبرت آئینشتین آزمایشی راانجام داده ومعلوم کرد که از داخل اتم سه اشعۀ مختلف نشر می شود ، اوخصوصیت هریک را اندازه گیری نموده وبه نام های « الفا ، بیتا وگاما » نام گذاری کرد . 

 2 ) عناصر رادیو اکتیف طور متمادی ازخود اشعه های نیرومندرا که ازخود انرژی وحرارت داردنشرواجسام ماحول خودرا گرم می نماید.چنانچه این عناصر که تعداد آن به 38 عنصر می رسد دربخش تحتانی کرۀ زمین بوده ویک طبقۀ مکمل زمین به نام مانتل راتاسرحد مایع شدن گرم و به حرکت می اندازد وعامل اصلی جداشدن یا گسترش زمین می باشد . 

 3 ) عناصر رادیو اکتیف بانشر اشعه ها تجزیه شده ازیک عنصر به عنصر دیگری تبدیل می گردد .عنصر اول را که تبدیل به دیگری می شود به نا م « پدر » ودومی را به نام « دختر » گویند .                                                 4 )  عناصر رادیو اکتیف علاوه بر نشان دهندۀ رازهای پوشیدۀ خلقت  دربنیاد ذرات مادی جهان ، درعین حال یگانه نعمتی است که درتمام عرصه های حیات مورد استفادۀ بشریت شده ازجمله:                                                                                                                                                      ـــ برای معلوم کردن مسافات بین ستاره ها .

 ـــ برای معلوم کردن عمر ستاره ها . 

  ـــ برای معلوم کردن اجزای تر کیبی ستاره ها وسیارات . 

  ـــ  برای عکاسی وفوتوگرافی اجرام سماوی .    

  ـــ  برای معلوم کردن ذخیرۀ سوخت ستاره ها .وصدها ی دیگر . 

 ج ) درعرصه های فوسیل شناسی ووجود معدنیات مختلف درعمق زمین .  ـــ  برای تعین موقعیت وشدت زلزله ها ، آتشفشان ها وطوفانها. 

 د ) درعرصه های صنعت وانرژی : 

  ـــ  برای ساختن سلاح های اتمی وهائیدروجنی . 

  ـــ برای ساختن گارگاهای حرارتی  اتمی .

نشانه های خلقت در آفرینش عناصر رادیو اکتیف :

خداوند«ج»  جهان هستی رابرای انسان آفرید وبرای اینکه جهان هستی اعتبار از آغاز خلقت تازمان آفرینش انسان مراحل تکاملی را بپیماید دروجود ذرات مادی جهان  نشانه ها یا قوانین واندازه گیریهای را خلق فرمود. شناختن این همه نشانه ها برای خود تدابیری را ایجاب می کند که آنهم برای انسان مژده داده شده وعبارت اند از :ر

1 ) به انسان نیروی عقل وشعوروبیان عنایت فرموده . 

2 ) دراکثریت آیات قرآن مجید انسان تشویق به شناخت رازهای خلقت ازراه دانش شده است 

 3) سیر تکامل اشیای جهان را طور قا نون مند اراده فرموده تا انسان با کشف یک مرحلۀ از تکامل ،راجع به ماقبل ومابعد آن هم شناسائی پیداکرده ودرکشف آن سعی وتلاش نموده ازمثبت آن استفاده ودرمقابل تاثیرات منفی آن تدابیر بگیرد . وپدیده های جهان ، نمایش یا خاصیتی را نشان می دهند که گواهی از موجودیت نشانه ها درعمق اشیا وپدیده های جهان است . مثلا نمایش قوس قزح گواهی از آن داد که درترکیب اشعۀ آفتاب هفت رنگ مختلف است. نمایش صاعقه گواهی از وجود چارج های برقی در ابرها وازآن هم در ذرات ساختاری ابرها وآب داد. آتشفشان گواهی از وجود حرارت در عمق زمین داد.  اینک نوبت به عمیق ترین نشانه یا موجودیت راز های پوشیده درداخل ذرات مادی جهان یا « اتم » رسید وآن کشف رادیو اکتیف است که می گوید دروجودذرات مادی نیروهای است که بصورت اشعه خودرانشان می دهد که باید آنرا شناخت واز آن استفاده کرد . ر

 4)  به ارادۀ خالق جهان بعضی ازاشیا   وجود ذرات دیگر درداخل اتم ، وجود قوه های چهارگانه ، وجود چارج های الکتریکی ، وجود مدارها وغیره می باشدکه موجب کشف رادیو ، تلویزیون ، رادار ، تلگراف ، رادیو ریلی ، تکامل درعرصۀ کیمیا وفزیک وامروزکمپیوتر است .ر

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

کدام تدابیر قبلی دست درکار بوده تا موجب

 تشکل عناصر رادیو اکتیف شده .

      عناصر رادیو اکتیف دریک مرحلۀ معین ازتکامل جهان که به نام انفجار  « ستاره های عظیم الجسه سوپرنوا » یاد می گردد تشکل کرد ولی این تشکل برای خود یک سلسلۀ تدابیر قبلی را داشت که بدون موجودیت وفعالیت آن ها نه می توانست « ستاره های عظیم الجسه سوپرنوا » وازآن هم عناصر رادیو اکتیف تشکل نماید. ما دراین جا ازآن تدابیر قانون مندیکه خالق جهان آنرا طرح وآفریده ودانشمندان آنرا کشف نموده ذکر می کنیم تا هرچه ایمان وعقیده را به وجود خالق جهان استوار ترنماید .  

وجود تسلسل قا نون مند قدمه وار درآفرینش جهان هستی

        جهان هستی به منظور هدفی آفریده شده زیرا :

       1 )  آیات مبارک زیاد ازقرآن مجیدکه به نام « تسخیر موجودات جهان » یاد می شود گواه بر آن است که جهان به منظور وهدفی آفریده شده که آن « انسان » است.

       2 ) ودانشمندان ازروی اکتشافا ت شا ن ثابت نمودند که درتسلسل وسیر تکامل جهان اندازه گیریها وقوانین بی نهایت باریک ودقیق وجوددارد که از حاصلۀ کارشان زمینۀ حیات وادامۀ حیات برای انسان مساعد شده که هرگا دربیلیونها بیلیونها حصۀ یک  واحد فقط یک عدد زیاد یا کم می شد ، جهانی که ما می بینیم نه می بود . وهم برای بدست آمدن هدف فوق یک سلسله قوانین و اندازه گیریهای دربنیاد ذرات مادی جهان نیزآفریده شده که جهان هستی ما برمبنای آن همه قوانین واندازه گیریها راه تکامل را اعتباراز نقطۀ آغاز تا امروز به داخل شش قدمه پیموده [ منبع اصلی گسترش زمین که عبارت از آفرینش عناصر رادیو اکتیف است مقدمات آفرینش آن شامل سه قدمۀ اول است که بصورت بسیار فشرده ازآنها باید ذکرشود تا به قدرت ، علم وحکمت خداوند «ج» بهترفهمید ] وحالا نام وتشریح هر قدمه :

         قدمۀ اول) چگونگی آفرینش آن عده تدابیراست که در آغاز جهان آفریده شد تا ازآن سوپر نواها تشکل کرده وبه فعالیت آغا ز نماید . 

     قدمۀ دوم  ) تشکل ستاره های عظیم الجسه یاسوپرنواکه هم آهن را ساخت وهم  بامرگ خود مواد موردنیا زرا برای تشکل آفتاب ، ستاره ها ، سیاره زمین ،عناصر ثقیله ورادیو اکتیف درمکان پراگنده ساخت .   

    قدمۀ سوم )  چگونگی تشکل عناصررادیواکتیف وثقیله درداخل وخارج سوپر نوا. 

   قد مۀ چهارم ) چگونگی تشکل آفتاب وسیارا ت ازجمله زمین  .   

  قد مۀ پنجم  ) حاضر شدن  زمین برای حیات « گسترش زمین ؛ تشکل کوه ها ، نهر ها وانواع نباتات .

  قد مۀ ششم) خلقت انسان .

.ودریکی از این قدمه ها که قدمۀ سوم است ، عناصر ثقیلۀ مورد نیاز حیات ودرجملۀ آنها عناصر رادیواکتیف یامنبع اصلی گسترش دادن زمین یا موضوع بحث فعلی ما است.  قبل از تشریح قدمه های فوق به معجزۀ علمی قرآن مجید که دران عدۀ از آیات مبارک « تسخیر موجودات جهان » را برای انسان مژده فرموده نشان داده وچون آوردن متون هر آیه ظرفیت زیادرا می طلبد ، لذا توقع است که با کلیک کردن هرآدرس ، متن اصل آیه وتفسیر آنهارا باز وتلا وت گردد ودراینجا ترجمۀ آیات مبارک  رامی آورم که همزمان از مفاد آن مستفید گردیم اما « شرح مفصل سائینسی » درتحت عنوان تسخیر موجودات جهان » می آید.

آدرس آیات مبارک راجع به تسخیر موجودات جهان به انسان :

آدرس نمبر( 51) : ـــ باکلیک کردن هر نمبر سوره وآیه، صفحه باز و  آدرس شما درآیۀ اول ظاهرمی شود.و شما بااستفاده از جملۀ « تغیر ترجمه »که درسرلوحۀ صفحه است ترجمۀ آیه را از مکارم شیرازی به دری  ویا به زبان انگلیسی  نیزتبدیل نمائید .

        نمبر آیه وسوره هارا کلیک نمائید صفحۀ قرآن مجید باترجمۀ آن باز می شود. .................................................................

2:164 |   3:14| 6:136  | 7:54 |  10:24    13:2 |  

  سوره: 14 , آیه: 32    

.....................................................................................

  |14:33 16:5     |  16:12  |  16:14| 16:79 21:79   |

.......................................................................................

 |  22:36| 22:37| 22:65       | 29:61 31:20   |  31:29  |

.....................................................................................

  35:13  |    35:28 | 38:18  | 38:36  |   39:5 | 43:12  43:13

.........................................................

43:32   |  45:12  | 45:13  |   - سوره: 55 , آیه: 10          69:7                    

  بقره 2 ــ آل عمران 3 ــ  انعام 6 ــ اعراف 7 ــ یونس 10 ــ ابراهیم 14 ــ نحل16 ــ انبیا 21 ــ حج 22 ــ عنکبوت 29 ــلقمن 31 ــ فاطر35 ــ  ص 38 ــ زمر 39 ــ زخرف 43 ــ جاثیه 45 ــ الرحمن 55 ــ حاقه 69 :

 ―²{{{{²― ―²{{{{²―

ترجمۀ آیات مبارک تسخیر موجودات برای انسان

 

    2:164 |   [  در آفرينش آسمانها و زمين، و آمد و شد شب و روز، و كشتيهائي كه در دريا به سود مردم در حركتند، و آبي كه خداوند از آسمان نازل كرده، و با آن زمين را پس از مرگ زنده نموده و انواع جنبندگان را در آن گسترده و (همچنين) در تغيير مسير بادها و ابرهائي كه در ميان زمين و آسمان معلقند، نشانه‏هائي است (از ذات پاك خدا و يگانگي او) براي مردمي كه عقل دارند و مي‏انديشند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

3:14|   [محبت امور مادي، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا و نقره و اسبهاي ممتاز و چهارپايان و زراعت، در نظر مردم جلوه داده شده است، (تا در پرتو آن، آزمايش و تربيت شوند، ولي) اينها (در صورتي كه هدف نهايي آدمي را تشكيل دهند،) سرمايه زندگي پست (مادي) است، و سرانجام نيك (و زندگي والا و جاويدان)، نزد خداست. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

6:136 |  [و [مشركان] براى خدا از آنچه از كشت و دامها كه آفريده است‏سهمى گذاشتند و به پندار خودشان گفتند اين ويژه خداست و اين ويژه بتان ما پس آنچه خاص بتانشان بود به خدا نمى‏رسيد و[لى] آنچه خاص خدا بود به بتانشان مى‏رسيد چه بد داورى مى‏كنند. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

| 7:54 |  [پروردگار شما خداوندي است كه آسمانها و زمين را در شش روز (شش دوران) آفريد، سپس به تدبير جهان هستي پرداخت، با (پرده تاريك) شب، روز را مي‏پوشاند و شب به دنبال روز به سرعت در

حركت است، و خورشيد و ماه و ستارگان را آفريد در حالي كه مسخر فرمان او هستند، آگاه باشيد كه آفرينش و تدبير (جهان) براي او (و به فرمان او) است. پر بركت (و زوالناپذير) است خداوندي كه پروردگار جهانيان است.  ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

10:24   [زندگي دنيا همانند آبي است كه از آسمان نازل كرده‏ايم كه بر اثر آن گياهان گوناگون كه مردم و چهار پايان از آن مي‏خورند، مي‏رويد، تا زماني كه روي زمين زيبائي خود را (از آن) گرفته و تزيين مي‏گردد و اهل آن مطمئن مي‏شوند كه مي‏توانند از آن بهره مند گردند (ناگهان) فرمان ما شب هنگام يا در روز براي نابودي آن) فرا مي‏رسد (سرما يا صاعقه‏اي را بر آن مسلط مي‏سازيم) و آنچنان آنرا درو مي‏كنيم كه (گوئي) هرگز نبوده است اينچنين آيات خود را براي گروهي كه تفكر مي‏كنند شرح مي‏دهيم. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

  13:2 |   [خدا همان كسي است كه آسمان را - بدون ستوني كه قابل رؤ يت باشد - آفريد سپس بر عرش استيلا يافت (و زمام تدبير جهان را بدست گرفت) و خورشيد و ماه را مسخر ساخت كه هر كدام تا زمان معيني حركت دارند كارها را او تدبير مي‏كند آيات را (براي شما) تشريح مي‏نمايد تا به لقاي پروردگارتان يقين پيدا كنيد.  ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

   سوره: 14 , آیه: 32[خداوند همان كسي است كه آسمانها و زمين را آفريده و از آسمان آبي نازل كرده و با آن ميوه‏ها (ي مختلف) را خارج ساخت و روزي شما قرار داد و كشتي را مسخر شما گردانيد تا بر صفحه دريا به فرمان او حركت كنند و نهرها را (نيز) مسخر شما گرداند.]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

14:33  |   [خورشيد و ماه را كه با برنامه منظمي در كارند به تسخير شما در آورد و شب و روز را (نيز) مسخر  ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

16:5     و چهار پايان را آفريد در حالي كه براي شما در آنها وسيله پوشش و منافع ديگر است و از گوشت آنها ميخوريد.]

 ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

16:12  او شب و روز و خورشيد و ماه را مسخر شما ساخت، و نيز ستارگان به فرمان او مسخر شمايند، در اين نشانه‏هائي است (از عظمت خدا) براي گروهي كه عقل خود را بكار مي‏گيرند. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

|  16:14  او كسي است كه دريا را مسخر (شما) ساخت تا از آن گوشت تازه بخوريد و وسائل زينتي براي پوشش از آن استخراج نمائيد، و كشتيها را مي‏بينيد كه سينه دريا را مي‏شكافند تا شما (به تجارت پردازيد) و از فضل خدا بهره گيريد، شايد شكر نعمتهاي او را بجا آوريد. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

| 16:79    آيا آنها به پرندگاني كه بر فراز آسمان تسخير شده‏اند نظر ني فكندند؟ هيچكس جز خدا آنها را نگاه نمي‏دارد، در اين نشانه‏هاائي است (از عظمت و قدرت خدا) براي كساني كه ايمان دارند. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

21:79   [ما (حكم واقعي) آن را به سليمان تفهيم كرديم، و به هر يك از آنها (شايستگي) داوري، و علم داديم، و كوهها و پرندگان را مسخر داود ساختيم كه با او تسبيح (خدا) ميگفتند، و ما قادر بر انجام اين كار بوديم. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

|  22:36|    [و شترهاي چاق و فربه را براي شما از شعائر الهي قرار داديم در آنها براي شما خير و بركت است، نام خدا را (هنگام قرباني كردن آنها) در حالي كه به صف ايستاده‏اند ببريد، هنگامي كه پهلويشان آرام گرفت (و جان دادند) از گوشت آنها بخوريد و مستمندان قانع و فقيران معترض را نيز از آن اطعام كنيد، اينگونه ما آنها را مسخرتان ساختيم تا شكر خدا را بجا آوريد. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ          

22:37   هرگز نه گوشتها و نه خونهاي آنها به خدا نمي‏رسد، آنچه به او مي‏رسد تقوا و پرهيزگاري شماست!، اينگونه خداوند آنها را مسخر شما ساخته تا او را به خاطر هدايتتان بزرگ بشمريد و بشارت ده نيكوكاران را. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

| 22:65   [آيا نديدي كه خداوند آنچه در زمين است مسخر شما كرد؟ و كشتيها به فرمان او بر صفحه اوقيانوسها حركت مي‏كنند و آسمان (كرات و سنگهاي آسماني) را نگه مي‏دارد تا بر زمين، جز به فرمان او، فرو نيفتند؟ خداوند نسبت به مردم رحيم و مهربان است. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

| 29:61 |  هر گاه از آنها بپرسي چه كسي آسمانها و زمين را آفريده، و خورشيد و ماه را مسخر كرده است ؟ مي‏گويند: الله، پس با اينحال چگونه (از عبادت خدا) منحرف مي‏شوند؟ ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

31:20   [آيا نديدي خداوند آنچه را در آسمانها و زمين است مسخر شما كرده و نعمتهاي خود را - چه نعمتهاي ظاهر و چه نعمتهاي باطن - بر شما گسترده و افزون ساخته است ؟ ولي بعضي از مردم بدون هيچ دانش و هدايت و كتاب روشني در باره خدا مجادله مي‏كنند. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

|  31:29  آيا نديدي كه خداوند شب را در روز و روز را در شب داخل مي‏كند؟ و خورشيد و ماه را مسخر شما ساخته ؟ و هر كدام تا سر آمد معيني بحركت خود ادامه مي‏دهند؟ خداوند به آنچه انجام مي‏دهيد آگاه است. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 35:13   او شب را در روز داخل مي‏كند و روز را در شب، و خورشيد و ماه را مسخر (شما) كرده، هر كدام از آنها تا سرآمد معيني به حركت خود ادامه دهد، اين است خداوند، پروردگار شما، حاكميت (در سراسر عالم) از آن او است، و كساني را كه جز او مي‏خوانيد (و مي‏پرستيد) حتي به اندازه پوست نازك هسته خرما حاكميت (و مالكيت) ندارند! ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 35:28 |  [و از انسانها و جنبندگان و چهار پايان انواعي با الوان مختلف، (آري) حقيقت چنين است، از ميان  بندگان خدا تنها  دانشمندان از او مي‏ترسند، خداوند عزيز و غفور است. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

|    38:18  [ما كوهها را مسخر او ساختيم كه هر شامگاه و صبحگاه با او تسبيح مي‏گفتند. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

| 38:36  | آيا كساني را كه ايمان آورده‏اند و عمل صالح انجام داده‏اند همچون مفسدان در زمين قرار دهيم، يا پرهيزگاران را همچون فاجران! ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 

39:5 |  [آسمانها و زمين را به حق آفريد، شب را بر روز مي‏پيچد، و روز را بر شب، و خورشيد و ماه را مسخر فرمان خويش قرار داد، هر كدام تا سرآمد معيني به حركت خود ادامه مي‏دهند، آگاه باشيد او قادر بخشنده است. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

43:12  |  [و همان كسي كه همه زوجها را آفريد، و براي شما از كشتيها و چهارپايان مركبهائي قرار داد كه بر آن سوار شويد. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

43:13  [تا بر پشت آنها به خوبي قرار گيريد، سپس نعمت پروردگارتان را هنگامي كه بر آنها سوار شديد متذكر شويد، و بگوئيد پاك و منزه است كسي كه اين را مسخر ما ساخت و گرنه ما توانائي آن را نداشتيم. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

43:32  آيا آنانند كه رحمت پروردگارت را تقسيم مى‏كنند ما [وسايل] معاش آنان را در زندگى دنيا ميانشان تقسيم كرده‏ايم و برخى از آنان را از [نظر] درجات بالاتر از بعضى [ديگر] قرار داده‏ايم تا بعضى از آنها بعضى [ديگر] را در خدمت گيرند و رحمت پروردگار تو از آنچه آنان مى‏اندوزند بهتر است . ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

45:12  | خداوند همان كسي است كه دريا را مسخر شما كرد تا كشتيها به فرمانش در آن حركت كنند و بتوانيد از فضل او بهره گيريد، و شايد شكر نعمتهايش را بجا آوريد. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

45:13  او آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است همه را از سوي خودش مسخر شما ساخته، در اين نشانه‏هاي مهمي است براي كساني كه اهل فكرند.  ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

[و زمين را براي خلايق آفريد ] - سوره: 55 , آیه: 10

 

| 69:7  [(خداوند) اين تندباد را هفت شب و هشت روز پي در پي و بنيانكن بر آنها مسلط ساخت و (اگر آنجا بودي) مي‏ديدي كه آن قوم همچون تنه‏هاي پوسيده و تو خالي درختان نخل در ميان اين تندباد روي زمين افتاده و هلاك شده‏اند. ]

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

اگرآرزوباشد که علاوه از ترجمه ، تفسیر آیه را باز کنید ، لذا آدرس تفسیر شریف نمونه راکلیک کنید:ـــــ»ـــ

تفسیر نمونه

شرح صفحه : ــ [باباز شدن صفحه ،فهرست نام سوره ها ظاهر می شود اگر شما نمبر سوره هارا درخاطر نداشته باشید ، نام تمام سوره ها ی آدرسهای فوق را بالترتیب درتحت نمبر ها ی سوره ها نوشتم با استفاده از آن عین سوره را درفهرست سوره ها یافته وکلیک نمائید ، درحال لست تمام آیات آن سوره ظاهر شده وشما بالای نمبر مطلوب خود کلیک نمائید ، صفحۀ تفسیری آن آیه باز می شود] « انشاء الله » . 

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

 

وحالا شرح مختصراز قدمه های فوق

         قدمۀ اول) چگونگی آفرینش آن عده تدابیراست که در آغازجهان   آفریده شد تا ازآن سوپر نواها تشکل کرده وبه فعالیت آغاز نماید .         

 باآغاز آفرینش جهان  آیات ونشانه های خلقت نیزدربنیاد اشیای جهان آفریده شد که برمبنای آن همه جهان وازجمله ستاره های عطیم الجسه سوپرنوا بعد از گذشت  400  ــــ  200 میلیون سال وکهکشان شیری  5 بلیون سال بعد از آفرینش جهان تشکل یافت.  کشف آغاز آفرینش جهان ازبزرگترین شاهکاری های علم ودانش بشری  شمرده می شود وثابت نمودند که: 

   1 ) آغاز آفرینش جهان ازیک نقطۀ بیعرض و طول یاهیچ آفریده شد .

   2 )  دران جا غلظت وانرژی لایتناهی بزرگ بود . انرژی ، قدرت ، قوت ، نورهم  آن چیزراگویند که قدرت انجام دادن یک کار را داشته باشد پس همه یک چیز اند .

3 ) جهان با آغاز خود با سرعت نور به وسعت شروع  وتاامروز ادامه دارد .

آدرس نمبر ( 53ـــ 52 ) : ـ وسعت یابی جهان را ازاین آدرس ملاحظه کنید:

 ادرس نمبر 52

Qur'an and Astronomy 1: Expansion of the        Universe and Orbits

شرح صفحه : ــبابازشدن صفحه آیۀ  «51:47  »   تشکل جهان راازیک نقطه وبعد تشکل ستاره ها ومدارهای آنهاراتوضیح میدهد

53وthe expanding universe 1 of 4 the big bang

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

              4 ) ازانرژی یانوریاقدرت تمام ذرات مادی وضد ذرات مادی یاجفت ذرات مادی شکل گرفت. 

             5 ) تمام نشانه ها واندازه گیریها ی مربوط به ساختار وفعالیت تمام اشیا وپدیده های جهان ازهیچ آفریده شد.

               این مژده های پنج گانۀعلمی ازیک طرف گویای حقیقت قرآن مجید در منبع آفرینش جهان ، درسرعت یابی جهان ، درنشانه هاواندازه گیرها ، درخلقت ذرات مادی ازنور ودرخلقت جفت همه اشیا وپدیده هامی باشد واز جانب دیگر واهی بودن نظریات وتصورات گذشته گان نتورالستی یامادی گرائی را ثابت ساخت. 

              شرح مفصل موضوع را در تحت عنوان  «  آغاز آفرینش جهان » می خوانیم ودراین جا یک یک نمبر آیه مربوط به پنج مادۀ فوق جهان را می آورم تا خوانندۀ محترم باکلیک کردن هر آیه ، ترجمه وتفسیر آنرا هم تلا وت ویقین شان در معجزۀ قرآن مجید مستحکم تر باشد. شرح سائینسی آن که حجم زیاددارد درتحت عنوان اصلی آغاز آفرینش جهان می بینیم :

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

        آیا ت مبارک که بشارت از خلقت جهان را می دهد:

 آیات مبارک وتفسیر شریف را کلک نمائید.

 سوره: 36 , آیه: 82   « بشارت مادۀ  اول .سورۀ « یس ».

ترجمه : [فرمان او تنها اين است كه هر گاه چيزي را اراده كند به او مي‏گويد: موجود باش آن نيز بلافاصله موجود ميشود! ]

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

 سوره: 24 , آیه: 35  « بشارت مادۀ دوم . سورۀ  « نور ».

ترجمه : [  خداوند نور آسمانها و زمين است، مثل نور خداوند همانند چراغداني است كه در آن چراغي (پر فروغ) باشد، آن چراغ در حبابي قرار گيرد، حبابي شفاف و درخشنده همچون يك ستاره فروزان، اين چراغ با روغني افروخته مي‏شود كه از درخت پر بركت زيتوني گرفته شده كه نه شرقي است و نه غربي (آنچنان روغنش ‍ صاف و خالص است كه) نزديك است بدون تماس با آتش شعله ور شود، نوري است بر فراز نور، و خدا هر كس را بخواهد به نور خود هدايت مي‏كند و خداوند به هر چيزي آگاه است. ]  

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

ش  سوره: 51 , آیه: 47  « بشارت مادۀ سوم . سورۀ « ذاریات ».

(   51:47  ) « ذاریا ت » .

وَالسَّمَاء بَنَيْنَاهَا بِأَيْدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ ﴿47﴾

ما آسمان را با قدرت بنا كرديم و همواره آنرا وسعت مي‏بخشيم! (47)

   وتمام آیات مبارک فصل هذا،  بشارت دربارۀ مادۀ چهارم وپنجم یا آغاز آفرینش جهان ، وسعت یابی وآفرینش ذرات مادی است.                            برای تلاوت تفسیری آیۀ مبارک  آدرس تفسیر شریف را

کلیک کنید ــــ »  

    تفسیر نمونه

[ باباز شدن صفحۀ فهرست سوره ها اگر نمبر سوره درخاطره نباشد، اولا نام آن ها راازعنوان فوق نمبر سوره وآیه گرفته وبعد بالای نام سوره که در فهرست است کلیک نمائید ،درحال نمبر آیات ظاهر می شود وشما ملاحظه کنید که نمبر آیۀ مطلوب شما دربین کدام نمبرها خواهد بود آنوقت همان نمبر را کلیک کنید صفحۀ تفسیر شریف باز می شود] .    

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

بازهم این آد رسها گواه بشارت آیۀ مبارک موجوده است.

آدرس نمبر ( 54 ) : ــ آغازپیدایش جهان ، وسعت یابی جهان  وتشکل ستاره ها ومدارهای آنها :بازشود.ر

 

Qur'an and Astronomy 1: Expansion of the  Universe and Orbits

شرح صفحه : ــبابازشدن صفحه آیۀ  «51:47  »   تشکل جهان راازیک نقطه وبعد تشکل ستاره ها ومدارهای آنهاراتوضیح میدهد

[ شرح آیات مبارک مربوط به آنها درتحت عنوان « آغازآفرینش جهان ، تشکل ستاره ها ومدارها می آید ]

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

تمام نشانه ها ی که برای تشکل وفعالیت قدمه های بعدی نیاز بوده آفریده شد وآنها عبارت اند از:  پیداشدن زمان ،مکان ، وسعت یافتن جهان ، اشعه با انرژی حرارتی ، ذرات مادی ازجمله « فوتون ها ، کوارک ها ،الکترون ، پوزیترون ، پروتون ،نیوترون ، قوه های چهارگانۀ تهدابی جهان « قوۀ بزرگ هسته وی ، قوۀ ضعیف هسته وی ، قوۀ الکترو مقناطیسی ، قوۀ جاذبه» وچارجهای الکتریکی می باشد وضدذراتهمه رزات فوق گرچه هریک از نشانه های فوق شرح مفصلی   درتحت عنوان « آغاز آفرینش جهان » دارد ولی دراین جا مختصرأ از آن تعدادی ذکر می شود که مستقیمأ درساختار وفعالیت سوپرنوا وازجمله در تشکل عناصر رادیو اکتیف سهم دارند. 

  1 ) وجود قوۀ بزرگ هسته وی دربنیاد هستۀ اتم : این قوه پروتون ، نیوترون وذرات متشکلۀ آنهارا باهم یک جاه نگهمیدارد ولی این قوه دراثر فشار وحرارت بلند ترازسرحد حرارتی ذرات فوق آزادشده وبه شکل انرژی بسیارنیرومند نشر می گرددکه به آن انرژی اتمی گویند.   

2 )  آفرینش  قوۀ ضعیف هسته وی که می تواند« نیوترون » و« پروتون »را تجزیه وانرژی ذخیره شده درآنهارا آزاد کند. 

  3 )  وجود قوۀجاذبه که کتله هارا بهم چسپانده وچنان فشار می دهد تا اتم هابه تعمل هسته وی شروع وتجزیه شده ، مقداری از انرژی ذخیره شده درخود را رها کند . 

  4  ) وجود ستاره های عظیم الجسه که بتواند باقوۀ جاذبۀ نیرومند خود حرارت فوق العاده بزرگ را درمرکز خود تولید وموجب شروع تعامل هسته وی گردد.                             

  5 )  آفرینش آهن که با نشانه ها واندازه گیریهای معجزه آسای که خداوند«ج» دربنیاد آن آفریده ستاره رامنفجر وعناصر ساخته شده در داخل ستاره وحرارت داخلی آنرا به فضاپراگنده نماید.  

 6 ) نیوترینه یاذرات حامل انرژی که ازاثر تعامل هسته وی درمرکز ستاره پیدا وباانفجارستاره پوش های بالائی ستاره را گذشته ودر  فضا پراگنده شده وازحرارت آن عناصر ثقیل بالاتر از آهن ساخته می شود .                      

   7 ) درجملۀمعجزه های خلقت یکی چگونگی آفرینش نیوترون ونشانه های آناست که بعضی از انهارا دانشمندان کشف ووظایف ذیل را انجام می دهند. 

          الف ) نیوترون ازخود چارج الکتریکی نداردولی مانند پروتون ازطرف قوۀ بزرگ الکتریکی جذب می شود.پس وقتی نیوترون درفاصلۀ هسته به پروتون نزدیک شد ، چون چارج الکتریکی ندارد ، پروتون مانع داخل شدن آن نه می شود وبرعکس قوۀ بزرگ هسته وی که حامل آن « گلییون » یا به اصطلاح علمی «سرش » است نیوترون را در  خودسرش وداخل هسته می شود . نیوترون باداخل شدن به هسته یکی ازدو وظیفه را انجام می دهد. اولأ اگر تعداد نیوترون برابربه تعداد پروتون بود،تعادل برقرار واتم دارای ثبات شده وعمر زیاد دارد. وثانیأ اگردرهستۀ اتم تعدادنیوترون ازتعداد پروتون اضافه بود ؛ آنزمان نیوترون یاخود ویا یکی از پروتون ها راتجزیه واشعه رانشرمیکند که درصورت تجزیه شدن پروتون جسم اولی را به عنصرپایا ن تر ودر صورت تجزیه شدن نیوترون عنصر اولی را به عنصر بالاتر تبدیل وهم زمان مقدارزیا د انرژی حرارتی را به قسم اشعه های « الفا یابیتا ویا گاما » به خارج ازعنص نشرمی نماید.

         ب)  نیوترون آن ذرۀ خوردی است که درثانیه های اول آغاز آفرینش جهان از سه عدد « کوارک پایان ، پایان وبالا » آفریده شد. این ذره دارای چارج الکتریکی صفری است  وکتلۀ آن ازکتلۀ پروتون به اندازۀ دوچند کتلۀ الکترون بزرگتر است نه کمتر ونه اضافه تر .این کتلۀ اضافی موجب آن شد که درآغاز آفرینش جهان تعداد فوق العاده زیاد نیوترون به پروتون تبدیل وبرای اینکه تعداداتم های جهان  به حد کافی باشد ذخیرۀ پروتون را به اندازۀ بزرگی جهان تامین کرد. چگونگی آفرینش چنین صنعت ، معجزۀ قدرت خداوند« ج» را گواهی می دهد. زیرا :

ـــ اگراین کتله اضافه ترازآنچه است می بود : دران وقت تمام نیوترون ها به پروتون تبدیل شده ودرجهان نیوترونی نه می بود که ازآن عناصر ثقیل ساخته می شد وبدون عناصر ثقیل حیات نیست . 

 ــــ اگر این کتله کمتر از آنچه است می بود : دران وقت تمام پروتون های جهان به نیوترون تبدیل شده درجهان هائیدروجن واز آنهم آب ومواد سوخت ستاره نبوده جهان تاریک وبه حفرۀ سیاه مبدل می شد.

 ج) به نیوترون چارج الکتریکی صفری آفریده شده وبا داشتن این صفت ، پروتون درمقابل نیوترون مقاومت نشان نداده واو می تواند آزادانه بداخل هستۀ اتم داخل شود.  

 چ ) نیوترون با داخل شدن به هستۀ اتم یکی از دوحالت را اختیارمی کند اول اینکه اگر تعدادنیوترون داخل اتم کمتر ویا مساوی به تعداد پروتون باشد  آن وقت اتم مستحکم بوده وبه خودی خود به عنصر دیگر تبدیل نه می شود . واگر تعداد نیوترون اصافه تر از تعداد پروتون باشد دران وقت نیوترون خود به خود تجزیه شده ازیک طرف اشعۀ را ازداخل اتم نشر می کند وازجانب دیگر عنصر مذکوررا بعداز مدتی به عنصر دیگری تبدیل می نماید .

  ح) اگر نیوترون به حالت آزاد باشد اودرظرف چند دقیقه تجزیه شده به پروتون ،پوزیترون ونیوترینه تبدیل می گردد.

 خ )  نیوترون ازچهارنگاه میتواندبه آسانی وبدون مقاومت  به داخل هستۀاتم شده وباپروتون یک جاشود. 

   د) درزمان انفجار سوپرنوا سیلابی از نیوترونها ازمرکز ستاره به فضا پراگنده ودرداخل اتم های عناصر دیگر داخل شده وچون تعداد آنها اضافه تر از تعداد پروتون ها بود ، لهذا باعث تجزیه شدن عناصر مذکور گردید که درعلم به نام رادیو اکتیف یاد می شود .« فعالیت سوپرنوا ازعنوان آن ملاحظه کنید».     

   ذ) عناصریکه تعدادپروتون آنها از « 90 » به بالا است ، درهستۀ خود تعداد زیاد « نیوترون » داشته واین نیوترونها به پروتون تبدیل واز خود اشعۀ را به نام بیتا که خود یک الکترون است نشر وعنصر را به یک نمره بلند ترتبدیل می نماید.

 ر) بعضی عناصریکه تعدادپروتون های شان زیاد بوده وقوۀ بزرگ نه می تواند آنهارا درهسته محکم بچسپاند ، اتم های شان « 2پروتون و2 نیوترون » راکه به نام اشعه های الفایادمیشود را آزادساخته وبه قسم اشعه از اتم نشر می گردد. 

  ز)  تشکل عناصر ثقیل ترازآهن که  تعدادزیاد پروتون ونیو ترون  را درهسته اتم جمع میکند.      

            می بینیم که  خالق جهان چه تدابیرها ونقشه های رابرای خیر وسعادت انسان آفریده  سپاس بی پایان به خداوند واحد ومهربان .

 

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

چگونگی آغاز آفرینش جهان ، ذرات وضد ذرات وبه

  تعقیب آن پراگنده شدن ابرهای گازی درپهنای جهان :

     گام اول ) : چگونگی آفرینش جهان :

     این  آدرس هارا بازکنید:

  آدرس نمبر (      55 ) آفرینش جهان از نور خداوند «ج » .

Big Bang Shockwave Movie

  شرح صفحه :  باباز شدن صفحه ، دروسط صفحه یک نقطۀ بی عرض  وطول ظاهر می شود .شما بالای آن کلیک نمائید اولا نور واز   نور ابرها ی زیاد وکهکشان ، آفتاب وزمین تشکل می کند. برای تکراربالای کلمۀ  back  فشار دهید .

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

  آدرس ( 56 ) :ــ آفرینش ذرات وضد ذرات در آغاز آفرینش جهان :

Le Big bang (Animation Flash)

   شرح صفحه : ــ این آدرس درفاصلۀ 3 دقیقۀ اول تمام پروسۀ آفرینش ذرات ونشانه های دیگررا بسیار واضح وروشن نشان می دهد. چنانچه باباز شدن صفحه  اولا تاریکی یا هیچ وبه تعقیب آن نور روشن ظاهر می شود واز نوردروقفه های زمانی بسیار کوتاه [ 42- 10 ، 32- 10 ، 10- 10 ، 6 ــ 10 ثانیه و 3دقیقه  ] اولا تمام انواع ذرات « فوتون ، الکترون ، پوزیترون ، کوارک ، ضدکوارک ، نیوترون ، پروتون وضدآنها  هم پیدا وهم درتصادم باضدشان ازبین رفته واشعه های نیرومندرا نشر می کنند، وبه تعقیب آن دیوتیریوم ، هائیدروجن وهیلیوم   بالترتیب تشکل کرده ودایره های گذشت زمان  سفید شده می رود.  بعد با گذشت 300000سال الکترونها دراطراف هسته های هائیدروجن وهیلیوم جمغ شده واتم هارا ساخت.  وبعد درفاصلۀ بیلیون سال اتم ها باهم یکجا شده ازآن مولیکول  وابرهای عظیم ذرات بوجود آمده واز آنها کهکشان ها شکل گرفتند . برای تکرارثانی ، بالای یکی از دایره ها کلیک کنید وبرای خارج شدن صفحه بالای علا مۀ « تیر » درکنج بالا وچپ فشار دهید .

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

گام دوم ) : پراگنده شدن ابر های گازی برای تشکل ستاره ها :

   این آدرس هارا باز کنید :

  آدرس ( 57 ) : نمایش ابر های عظیم که بعداز آفرینش جهان  تمام     مکان ویا فضاراپرساخت  وازآن ستاره ها تشکل کرده می رود.ر

 

                                  Pictures of Star-forming Regions

   شرح صفحه : ــ بابازشدن صفحه کتله های عظیم ابرها راکه محیط هریک به صدها سا  ل نوری بزرگ واز آنها کهکشان وستاره های عظیم الجسه ساخته می شود ملاحظه می کنید .ر

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

 

آدرس ( 58 ) : ـــ ملا حظۀ عظمت کائنات ، نظم وبرابری ووجود ابرها برای تشکل ستاره ها آفتاب وسیارات:

 

2MASS Atlas Image Gallery

 

شرح صفحه :ـــ باباز شدن صفحه درطرف چپ صفحه عکس های ابرها ملا حظه می شود، بالای آن عکس ها کلیک کنید بزرگ میشودوبازهم کلیک کنید  بزرگتروبزرگ تر می شود.تعداد عکس ها دراین صفحه 52 عدد است .ودرآخر صفحه بالای این جملۀ که درپایان صفحه است یا اینجا ـــــ»ـ

 

2MASS Image Gallery Homepage

 

ویا در خودصفحه:

 کلیک کنید « البوم مکمل » درصفحۀ دیگر می آید وشما بالای هر عنوان وعکس ها کلیک کرده وعجائبات خلقت را مشاهده فرمائید .ر

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

 

    بشارت قرآن مجید از حقیقت خلقت جهان :

      خوانندۀ محترم ! دراین جا نمایش آدرس های فوق راکه گواه بر حقیقت ازمعجزه علمی و ادبی قرآن مجید راجع به حقیقت خلقت ازجانب « الله ج» است با یک آیه روشن کرده واز متباقی درتحت عناوین خودش بحث می نمائیم.  و آرزو است که حقیقت « این عظمت کائنات را که فلم آنرا ملا حظه فرمودید دراین بیان خداوند «ج» هم تلاوت فرموده وبه قدرت کاملۀ آن ذات پاک «ج» معتقد تر ومستحکم تر گردیم .ر

  آیۀ مبارک را کلیک و اصل آیه و ترجمه راتلا وت فرمائید.

                    راکلیک کنید : 50:6 سورۀ « ق »

 

   ترجمه: [آيا آنها به آسماني كه بالاي سرشان است نگاه نكردند كه چگونه ما آنرا بنا كرده‏ايم ؟ و چگونه به وسيله ستارگان زينت بخشيده‏ايم ؟ و هيچ شكاف و ناموزوني در آن نيست].

 

وتفسیرآیه را ازاین آدرس بیابید :

آدرس تفسیر شریف را کلیک کنید ــــ » 

    تفسیر نمونه

[ باباز شدن صفحۀ فهرست سوره ها اگر نمبر سوره درخاطره نباشد، اولا نام آن ها راازعنوان فوق نمبر سوره وآیه گرفته وبعد بالای نام سوره که در فهرست است کلیک نمائید ،درحال نمبر آیات ظاهر می شود وشما ملاحظه کنید که نمبر آیۀ مطلوب شما دربین کدام نمبرها خواهد بود آنوقت همان نمبر را کلیک کنید صفحۀ تفسیر شریف باز می شود]

 

―²{{{{²― ―²{{{{²―

  گام سوم ) : چگونگی تشکل ستاره های عظیم الجسه ودیگران :

آدرس ( 59 ) : ــ برای ملا حظه از چگونگی تشکل ستاره از ابر ها  اولأ ـــ  این آدرس را کلیک نمائید .

STAR FORMATION

شرح صفحه : بعد ازباز شدن صفحه بالای این جمله :

Click here to start

 

که دروسط صفحه است کلیک کنید وبابازشدن صفحۀ جدید ، بالای این جمله درستون چپ ودراول قراردارد فشار دهید :ر

 

Star Formation

شما مراحل تشکل ستاره را به این ترتیب می بینید :

 

      1 ) کتله های بزرگ هائیدروجن وهیلیوم حرکت دورانی را انجام می دهند.

    2 )  گازات دورکننده دراثر جذب قوۀ جاذبه منقبض می گردند. 

    3 ) ابرهای مذکورشکل یک تخته را به خود گرفته وذرات گازی بطرف مرکز این تخته تکاثف نموده واز آن هستۀ ستارۀ جدید را می سازند.ر

>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

    وثانیأ ـــ ازوجود ابرهای که سبب تشکل ستاره می شود این آدرس را کلیک نمائید :ر

Nebulae and Star Formation

شرح صفحه : بعد از باز شدن صفحه ، شماصفحه را به دوستون جدا می بینید که ستون طرف راست تعریفات وستون طرف چپ به تعداد 47 عنوان به رنگ آبی تحریر شده که هریک نشان دهندۀ نوع ابرهای می باشد که ازهریک ستاره وسیاره تشکل می کند. شما به نوبه بالای هرعنوان آبی مذ کور یک یک کلیک وابرهای آنهاراملاحظه خواهید کرد. ر

آدرس نمبر ( 60 ) چگونگی تشکل ستاره های بزرگ در266.426سال

مشاهدۀ این فلم بسیارجا لب وآموزنده است:

Movie را کلیک کنید »ـــــــــــ»ـ.

 

[ تازمانیکه این فلم فعال می شود 50 دقیقه وقت می خواهد بنأ شما آدرس را باز وبالای علامۀ منفی « ــــ » که بالای جدول است کلیک کنید ، جدول خورد شده ونام آن درمینوبار پایانی ثبت و تاختم زمان فوق به « دون لود یابارشدن » ادامه میدهد وشما دراین مدت به مطا لعۀ خود مشغول وهرزمانیکه بخواهید بالای آدرس آن  درمینوبار پایانی ثبت است کلیک کنید .Realplay.

  درحا ل صفحۀ فلم پیداشده وشما آنرا بواسطۀ دکمه های پایان صفحه فعال سازید. ملاحظۀ این فلم آموزنده بوده ونشانه های قدرت « حرکت دایمی ، جاذبه ودرخشان شدن ستاره را ازانجام تعامل هسته وی »  گواهی می دهد.ر

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

           قدمۀ دوم  ) تشکل ستاره های عظیم الجسه یا سوپرنواکه هم آهن را ساخت وهم  بامرگ خود باعث تشکل عناصر ثقیله ورادیو اکتیف گردید .

        دانشمندان باکشف نقطۀآغازآفرینش جهان دریافتندکه درجۀحرارت      درآغاز آفرینش جهان فوق العاده بزرگ وبرای تشکل هرنوع عناصر مساعد بود ولی مدت زمان آن بسیار کوتاه واز 3 دقیقه بیشتر نبود که فقط بعد از اینکه هسته های دوعنصر« هسته های هائیدروجن 75% وهیلیوم 25%»که منشأ ومنبع تولید عناصر دیگر شمرده شده ودانشمندان آنهارا به نام « مادر» عناصر یاد می کنند ، تشکل کرد،  جهان باسرعت فوق العاده زیاد وسعت یافته ودرجۀ حرارت رابه آن اندازه سقوط داد که هسته های عناصر بالا تر تشکل نه کرد.ازجانب دیگر بادانستن سرحد حرارتی عناصرثقیل به شمول عناصررا دیواکتیف که درزمین است، معلوم کردند که عناصر مذکوردارای آن سرحد بلند حرارتی هستند که نه درزمین ونه درآفتاب ساخته شده می تواند.لذا قدمۀ که این عناصر موجود درزمین راتشکل داد، قدمۀ است که درفاصله بین آغاز آفرینش جهان وتشکل زمین بوجود آمد وآن عبارت از ستاره های عظیم الجسۀ اند که درمرکز خود بلیون ها درجه حرارت راتولید وزمینه برای تشکل عناصرثقیل رامیسرو درعلم آن ستاره هارا « سوپر نوا » گویند. که اگر چگونگی تشکل وفعالیت آنرابدانیم به بسیاری ازنشانه های قدرت خداوند آشنا می گردیم .

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

                    بهتر است از آدرس ذیل جگونگی فعالیت ستاره ونشانۀ معجزه آسای آهن را درانفجار سوپر نوا ملاحظه کرد:

   آدرس ( 61 ) راکلیک کنید »ـــــــــــــ» ـ

A Mystery of Space: S T A R S-

 

    شرح صفحه : ـ کتلۀ ستاره را بابازشدن صفحه می بینید که ستاره یک دایرۀ بزرگی است که درگام اول اطراف آنراگاز هائیدروجن گرفته وباسوختن خود یعنی شروع تعامل هسته وی مراحل سوخت خودرا را در قد مه های ذیل تکمیل می کند . 

مرحلۀ اول : ـ بخش هسته یا مرکز ستاره از اثرفشار قوۀ جاذبه به اندازۀ 40 میلیون درجۀ سانتی گراد گرم میشود که گاز هائیدروجن در قدمۀ اول به تعامل هسته وی شروع وبه گاز هیلیوم که یک درجه بلند تریاثقیل تر است تبدیل ومرکز ستاره رااشغال کرده ودرعین حال انرژی را نشر وستاره را درخشان می سازد . باختم شدن هائیدروجن که دربخش مرکزی ستاره است، تعامل هسته وی قطع می گردد.دراین وقت قوۀ جاذبه بالای مرکز ستاره فشار آورده وپروتونهای که دربخش مرکزی است یکی با دیگری درتصادم شده ودرجۀ حرارت را  از  به 140 میلیون درجه بلند می برد واز اثر همین درجۀ حرارت پوش هائیدروجنی ستاره انبساط کرده وبه اندازۀ 100 چند بزرگی اول ستاره انبساط می کند ولی این انبساط از اثر بادهای بیرونی ضعیف وخوردشده می رود .                             

...............................................

  مرحلۀ دوم : ــ  تارسیدن به ختم عمر ستاره یک ملیون سال باقی مانده ودراین یک میلیون سال درمرکزستاره تعاملات ذیل بالترتیب صورت می گیرددرگام اول گاز هیلیوم که درمر کز ستاره بود درتعامل هسته وی شروع و به کاربن وآکسیجن  تبدیل وچون از هیلیوم غلیظ تر هستند درمرکز قرار می گیرند .

...............................................  

   مرحلۀ سوم : ــ تارسیدن به ختم عمر ستاره یک هزار سال باقی مانده. گاز هیلیوم که بود همه به کاربن وآکسیجن تبدیل وجای آنرا دربخش مر کزی ستاره می گیرد. چون درجۀ حرارت به امدازۀ نیست که آکسیجن وکاربن درتعامل شروع کند لدا تعامل هسته وی قطع شده ومرکز ستاره به اثر فشار قوۀ جاذبه تکرار حرارت را تا 700ملیون درجۀ سانتی گراد یا سرحد شروع شدن تعامل هسته وی کاربن وآکسیجن بلند برده وکاربن به گاز نیون ومگنیشیوم تبدیل ومرکز را اشغال می کند « قدمۀ سوم شکل ملاحظه شود »  درادامۀ این پروسه گاز هائیدروجن که درپوش فوقانی قراردارد به هیلیوم وگاز هیلیوم به کاربن وآکسیجن تبدیل شده می روند .

                                                        ...............................................

        مرحلۀ چهارم : ــ تارسیدن به ختم عمر ستاره هفت سال باقی مانده و مرکز ستاره به اثر فشار قوۀ جاذبه تکرار حرارت را تا 1.5بیلیون درجۀ سانتی گراد یا سرحد شروع شدن تعامل هسته وی نیون بلند برده ونیون به گاز آکسیجن ومگنیشیوم زیادتر تبدیل ومرکز را اشغال می کند « قدمۀ چهارم شکل ملاحظه شود » وپرده های بالاتر دراثر ادامۀ تعامل هسته وی غلیظ وغلیظ تر می گردند.

...............................................

مرحلۀ پنجم : ــ  تارسیدن به ختم عمر ستاره یک سال باقی مانده، مرکز ستاره به اثر فشار قوۀ جاذبه تکرار حرارت را تا 2بیلیون درجۀ سانتی گراد یا سرحد شروع شدن تعامل هسته وی اآکسیجن بلند برده و  آکسیجن به گاز سلیکن وسلفر تبدیل ومرکز را اشغال می کند « قدمۀ پنجم شکل ملاحظه شود » وپرده های بالاتر دراثر ادامۀ تعامل هسته وی غلیظ وغلیظ تر می گردند.

...............................................

مرحلۀ ششم : ــ تارسیدن به ختم عمر ستاره یک چند روزی باقی مانده. مرکز ستاره به اثر فشار قوۀ جاذبه تکرار حرارت را تا« 3   بیلیون درجۀ سانتی گراد یا سرحد شروع شدن تعامل هسته وی سلیکن وسلفر بلند برده وهردو عنصردریک دایرۀ به اندازۀ 1.4چند آفتاب به آهن تبدیل ومرکز را اشغال می کند « قدمۀ ششم شکل ملاحظه شود » وپرده های بالاتر دراثر ادامۀ تعامل هسته وی غلیظ وغلیظ تر می گردند.  واین قدمه آخرین قدمۀ است که انجام یافتن تعامل هسته وی درآن قطع می شود وعلت آنرا درنشانۀ معجزه آسای که به آهن ارزانی شده می بینیم.

 یکی از نشانه های قدرت خداوند «ج» درخلقت آهن آن است که او درتعامل هسته وی شرکت نه می کند وانرژی کسب شده را خود حفظ می کند وبنابر همین تد بیر خالق جهان است که ادامۀ تعامل هسته وی قطع شده وزمان انفجار ستاره می رسد .

...............................................

مرحلۀ هفتم : ــ برای انفجاردادن سوپر نوا 10 / 1 حصۀ ثانیه مانده وعلت انفجاررا راشرح نمائیم : 

آهن عنصری است که انرژی را درخود حفظ نموده ونه می گذارد که درتعامل هسته وی شروع وانرژی را نشر واز این راه درمقابل فشار قوۀ جاذبه مقاومت نشان دهد.لهذا سه حالت پیش می آید : 

   1 ) آهن تمام انرژی رادربخش مرکزی جمع میکندولذا در مقابل فشار ازبالا یعنی قوۀ جاذبه مقاومت نشان نه می دهد .  

 2 ) قوۀ جاذبه فشار خودرا به سرحد آخرین بلند برده ومو جب حرارت زیادتر بخش مر کزی آهن   می گردد.  

3 ) اجزای ساختاری اتم آهن ازهم آزاد می گردد وپروتون های اتم با تصادم به الکترون به نیوترون وپوزیترون ونیوترینه مبدل می گردد.  

                   P + e----ΰ n + e+ +v

 

4 )  به این ترتیب درمرکزستاره سیلاب عظیم نیوترون ونیوترینه رابوجود می آورد.این وقت فشار به اندازۀ بلند می رود که محیط بخش مرکزی را که به اندازۀ زمین خورد شده بود آنرا فشارداده وبه اندازۀ 10 میل خورد تر می سازد ونقطۀ انفجاررا مساعد می سازد یعنی مانند یک تیوپ عرادۀ موتر که اگر از اندازۀ معین باد شده برود درآخرین مرحله با یک ضربت فوق العاده بزرگ پوش رابری را ترکا نده وهرچه درگرد ونواح است به هوا پرتاب وبه میل ها دور تر پراگنده می کند. پوش آهنی ستاره نیز مانند پمپ نمودن توپ فوتبال یا تیر موتر همین عکس العمل رانشان می دهد یعنی باسرعت 45.000 هزارمیل یا چارم حصۀ سرعت نورپوش خود وستاره راترکانده  وحرارت که ازاین ضربه پیدا می شود بسیار اضافه تر از 100 بیلیون درجۀ سانتی گراد بلند می رود . 

       خارج ازپوش آهنی یعنی درداخل ستاره ، درجۀ حرارت بسیار بلند بوده وانواع تعامل هسته وی وتشکل عناصر مختلف الی سرحد آهن تولید    می شود که عامل تشکل آنها عبارت اند از:    

  1) به اثرنفوزکردن نیوترینه های آزادشده از مرکز آهنی ستارهوتصادم آنها به هسته های عناصر دیگر.    

 2 ) به اثر داخل شدن نیوترونها ی آزادشده از مرکز آهنی ستاره  بداخل هسته ها ی عناصر دیگر.          

 3 ) به اثر یکجاشدن هسته های هیلیوم بایک دیگر.

تجلی نشانۀ قدرت درعنصر هیلیوم : ــ

             ازمهمترین نشانۀ قدرت که دربنیاد هیلیوم آفریده شده وآن اینکه: 

             1 ) چطوریکه خداوند باحکمت وعلم جاودانش تعادل وتوازن وتکامل را درخلقت جفت ارزانی فرموده ذرات مادی جهان را به حال ذره وضدذره آفریده ، درقسمت هیلیوم نیزدرهسته اتم آن 2 پروتون و2 نیوترون است که اولی دارای چارج ودومی دارای جارج صفری می باشد وبه روی همین حالت ثبات ویااستحکام هیلیوم نسبت به ذرات دیگر بسیار زیاد است.وهمین علت موجب آن هم شده که تازمان که حرارت داخل ستاره بسیار بلند نه شود درتعامل سهم نه می گیرد . 

           2 ) به هیلیوم چنان نشانۀ ارزانی شده که می تواند با هسته های هیلیوم دیگر پیوست شده وازحاصلۀ آن عناصر بالاتر پیدا میشود. چنین پیوست شدن را ترکیب مستقیم گویند وعناصر تولید شده بالای عد د   «چهار » قابل تقسیم میباشد مثلا عناصر 12 . 16 . 20 . 24 . 28 وبالا تر  [ مگنیشیوم ، سلفر ، کلسیوم ، کرومیوم ، نکل .... ] . این عناصر مانند هیلیوم گواه معجزۀ خلقت است که  دارای ثبات زیاد ودرتعاملات  سهم نه گرفته وخوش بختانه چون نیاز حیاتی انسان به این عناصرزیاد  است مقدار فیصدی آنها نیزدرجهان اضافه ترازعناصر دیگراست.   

     3 ) تشکل عناصرمختلف راطبق تشریح فوق یعنی یک جاشدن هسته های هیلیوم با یکدیگر درفورمول های ذیل می بینید.

  [ تمام پروسه های فوق درداخل ستاره صورت می گیرد ].

 

3helium + 3helium ΰ 4helium + 1hydrogen + 1hydrogen + energy

4helium + 4helium ΰ 8beryllium + energy

8beryllium + 4helium ΰ 12carbon + energy.

12carbon + 4helium ΰ 16oxygen + energy.

28silicon + 4helium + 4helium + 4helium + 4helium + 4helium + 4helium + 4helium ΰ 56nickel + energy.

56iron + neutron ΰ57iron

 

آدرس نمبر ( 62 ) :ـ تعدادستاره های که تاحال حساب شده :

 

  site map  آدرس را کلیک کنید :

شرح صفحه : ـ بابازشدن صفحه ، یک تعداد عناوین رادرطرف چپ صفحه می بینید هریک آنرا کلیک نموده ودران  حیات ستاره ، ستارۀ آفتاب وغیره را می بینید . تعدادستاره های که در کهکشان شیری حساب شده به   تعداد «  100 بیلیون » ستاره است . وبواسطۀ تلسکوب های بزر گ تا تعداد «  400 میلیون » کهکشان کشف شده . اگر آن کهکشان ها مانند کهکشان شیری هریک دارای « 100 بیلیون » ستاره باشند ، پس مجموعۀ ستاره ها درجهان : پس : 400.000.000 Χ 100.000.000.000  =                        

400.000.000.000.000.000.000. چهارصدبیلیون بیلیون ستاره

تعداد قدمه های تعامل هسته وی درداخل ستاره ها

        دانشمندان کشف وثابت ساختند که متناسب به درجۀ حرارت که درداخل ستاره ها پیدا می شود سه قدمه ازتعامل هسته وی صورت گرفته تا اینکه بالترتیب عناصر کیمیاوی ازهائیدروجن الی آهن تشکل می نماید.وبرای ملا حظۀ فلمی هر قدمه ازآدرسهای ذیل کلیک گردد.

 ادرس نمبر ( 63 ) : ــ

 قدمۀ اول تعامل هسته وی به نام  « پروتون ــ پروتون » یاد می شود.

آدرس را کلیک کنید:   proton-proton reaction

دراین جاتعامل هسته وی طیق این فورمول صورت می گیرد:

1.) 1H + 1H 2H + positron (ί+) + neutrino (v)
(2.) 2H + 1H 3He + gamma ray (y)
(3.) 3He + 3He
4He + 1H + 1H

دراینجا پروتون « هستۀ هائیدروحن » باگذشتاندن سه مرحلۀ دوگانه به هیلیوم تبدیل می شود.« جمعأ شش پروتون درتعامل سهم می گیردودرآخر دوپروتون واپس آزاد می گردد».

درنوبۀ نمبر 1:ــ  یک پروتون باپروتون دیگر تصادم وازنتیجۀ آن یکی ازپروتون ها فاسد شده وبه نیوترون + پوزیترون + نیوترینه تجزیه می شود. « نیوترون باپروتون یکجا شده ونام هئیدروجن 2 یا دیوتیریوم را به خود می گیرد  2H ».  درنوبۀ نمبر2:ــ دیوتیریوم با پروتون  یک جاشده ازآن هیلیوم 3+اشعۀ گاما نشر می شود.

      درمرحلۀ سوم : ــ دوهستۀ هیلیوم3 باهم یکجاشده واز آن هیلیوم 4 ساخته شده وهم 2 پروتون آزاد می گردد.

ادرس نمبر ( 64 ) : ــ

 قدمۀ دوم  تعامل هسته وی به نام :

 « کاربن ــ نائیتروجن ــ  آکسیجن »  یادمی شود.

آدرس راباز کنید ــــــــ»

carbon-nitrogen-oxygen (CNO) cycle

این دوقدمه از طرف دانشمندان    . Sir Arthur Eddington'ا

آرتر ایدینگتن وهانس بیت کشف شده.

Hans Bethe

     درستاره های مانند آفتاب هائیدروجن مادۀ سوخت اولیه است که از آن هیلیوم ساخته می شود ، کاربن وعناصر بالا تر ازآن ساخته شده نه می تواند .ولی می تواند که درترکیب ستاره های مذکورکاربن وجودداشته باشد.این کاربن درزمانیکه درجۀ حرارت به 16 میلیون درجه کیلوین رسید فعال شده وبا یکجاشدن با پروتون ازآن نایتروجن ، آکسیجن ساخته می شود اما درمرحلۀ آخر همان کاربن اولی به حال خود می ماند وصرف دراین قسم تعامل انرژی ستاره زیاد تر می گردد . مثلآ::

دراین قدمه هستۀ کاربن تحت 6  مرحله تعامل دورانی را انجام داده ازیک طرف نائتروجن وآکسیجن را می سازد وازجانب دیگر مقدارزیاد انرژی راآزاد می سازد یعنی :

(1.) 12C + 1H 13N + y
(2.) 13N (through ί+ decay) 13C + (ί+) + v
(3.) 13C + 1H 14N + y
(4.) 14N + 1H 15O + y
(5.) 15O (through ί+ decay) 15N + (ί+) + v
(6.) 15N + 1H 12C + 4He

 درنوبۀ 1 : ــ کاربن 12[ 6 پروتون و 6 نیوترون ] دریکجاشدن با یک پروتون به نائیتروجن 13 [ 7 پروتون و6 نیوترون ] تبدیل واشعه راآزاد می سازد .

درنوبۀ 2 : ــ ازنائتروجن 13 یک عدد پروتون به نیوترون تبدیل وازان کاربن 13 [ 6 پروتون و7 نیوترون ] ساخته شده ،اشعۀ بیتا ونیوترینه آزاد می گردد وبعد این اشعۀ بیتا با الترون تصادم وازآن دو اشعۀ گاما پیدا وخودشان نابود می گردد.

  درنوبۀ  3 : ــ همین کاربن بایکجاشدن یک پروتون ، نائیتروجن 14 [ 7 پروتون و7 نیوترون ] را می سازد. 

   درنوبۀ 4 : ــ نائتروجن مذکوربایک پروتون یکجاشده وازآن آکسیجن 15[ 8 پروتون و7 نیوترون ] راساخته واشعه را نشر می کند .

 درنوبۀ 5 : ــ از آکسیجن مذکوریک پروتون فاسد شده وبه نیوترون واشعۀ بیتا مثبت تبدیل وخودبه نائیتروجن 15 [ 7 پروتون 8 نیوترون ] مبدل ونیوترینه را نشرمی کند. 

  درنوبۀ 6 : ــ نائیتروجن 15[7 پروتون 8 نیوترون ] بایک پروتون یکجا واز آن کاربن 12[ 6 پروتون و 6 نیوترون ] وهیلیوم 4 [ 2 پروتو و2 نیوترون ] ساخته می شود .

 دردوام این شش مرحله یک کاربن با 4 پروتون سهم گرفته ودر آخر همان کاربن ویک هیلیوم ساخته شد اما مقدار انرژی که درشش مرحله پیدا ونشر شد فوق العاده زیاد بوده وبرای انجام تعامل بعدی حاضر می شود. چنین است تدبیر خالق جهان که وقتی اراده کند از هیچ آنچه آرزودارد خلق می کند . امید است این صنعت خداوند «ج» را بادقت مطالعه فرمایند .

آ درس نمبر ( 65 ) : ــ

 قدمۀ سوم  تعامل هسته وی به نام « سه الفا » :

 آدرس راباز کنید ــــــــ»

triple-alpha process

این  قدمه از طرف دانشمند  Edward Salpeterکشف گردید.

وهم دانشمند Edward Salpeterثابت شد.

قراریکه فلم ملاحظه می شود : درستاره های عظیم الجسه وقتی درجۀ حرارت از 100 میلیون بالا شد کاربن تا مگنیشیوم وبالاتر تا آهن ساخته می شود.  فلم را تعقیب کنیم :

درنوبۀ 1 : ــ 2 هستۀ هیلیوم 4 [ 4 پروتون و4 نیوترون باهم تصادم واز آن هستۀ « بیریلیوم 8 [ 4 پروتون و4 نیوترون ] ساخته شد .

 درنوبۀ 2  : ــ بیریلیوم 8 با هستۀ هیلیوم 4 یک جا شده وازآن کاربن [ 6 پروتون و6 نیوترون ] ساخته می شود .

 درنوبۀ3 : ــ کاربن با هیلیوم یکجاشده از آن اکسیجن 16 [ 8 پروتون و8 نیوترون ] ساخته شد .

 درنوبۀ 4 : ــ اکسیجن 16 [ 8 پروتون و8 نیوترون ] با هیلیم یکجاشده از آن  « نیون 20 [ 10 پروتون 10 نیوترون ] ساخته شد.                       درنوبۀ 5 : ــ« نیون 20 [ 10 پروتون 10 نیوترون ] باهیلیوم یکجا شد واز آن « مگنیشیوم 24 [ 12 پروتون و12 نیوترون ] ساخته شد.                                                                                                    دراین تعامل 6 هستۀ هیلیوم سهم گرفته وبالترتیب « بیریلیوم ، کاربن ، آکسیجن ، نییون ومگنیشیوم » راساخته ودرهر مرحله انرژی را آزاد می سازد . وازاین بالا تا آهن میر سد « این پروسه را درتحت عنوان سوپر نوا می بینیم » .           

»»»»»»»»»»»»ـــــــــــــ««««««««««««

مرحلۀ هشتم : ـــ برای انفجارسوپر نوا یک ملی ثانیه :  وقتی بخش مرکزی آهن درمقابل فشار اضافی قوۀ جاذبه غالب وپوش خودرا می ترکاند دراین وقت تمام مواد داخلی خودرا به پوش بالاتر سلیکن خارج ساخته وبعضی هسته های سلیکن رابایک جاشدن  نیوترونها به عنصر رادیو اکتیف تبدیل می نمایدوهمچنین تارسیدن ضربه به پوش خارجی ستاره بسیاری از مواد آنرابه عناصرمختلف و بلند تر  تبدیل کرده می رود .« درعین زمان به اشعه های ضربه وی آدرس موجود که متوجه بخش بالاتر است ملا حظه کنید ».

...............................................

   مرحلۀ نهم : ـــ   درثانیه های انفجارسوپرنوا. انفجار آن اندازه نیرومند است که 99.5% انرژی بخش مرکزی دروجود « نیوترینه » تمام پوش ستاره گذشته وباخود تمام مواد ستاره را به مکان خارجی پرتاب میکند.« ضربه های اشعه وی درآدرس ملاحظه شود ». ودرقسمت داخلی صرف ذخیرۀ از نیوترونها که بسیار غلیظ اند باقی مانده که دانشمندان آنرا به نام ستارۀ نیوترونی یادمیکنند. 

...............................................

              مرحلۀ دهم : ـــدرساعت های انفجارسوپرنوا: ــ

  نیوترینه ها ی ضربه وی اولأ تمام موادداخل ستاره رابه مکان پراگنده ساخته وثانیأ باتصادم با مواد ستاره عناصر گوناگون را ساخته وثالثأ قدرت فشار انفجار به هزاران سال ادامه کرده وتمام مواد ساخته شده را برای یک حیات جدید بعد ازمرگ مساعد نمود.

       ...............................................

                                                                                      

نشانه های شگفت انگیز دروجود نیوترینه :

 

دانشمندان ازنگاه تیوریکی نشان دادند که از اثرتجزیۀ پروتون یا نیوترون ، ذرۀ نیوترینه هم بوجود آمده ویگانه ذرۀ حامل حرارت وانرژی است. آنها برای اثبات عملی این نظریه یک تانکی بزرگ آب را درعمق زمین گذاشته وگفتند که چون نیوترینه از نگاه تیوریکی ازتمام اشیا وزمین می گذرد.هرگاه عقرب های آله های نشان دهنده رسیدن هریک ذره را نشان دهند معلوم می شودکه غیرازنیوترینه چیز دیگری نیست. عقرب هادرسال 1978نشان داد که نیوترینه ها ازآب تانکی گذشت . جای تعجب در آن بود که ساعتی قبل معلوم کردند که درفاصلۀ 170.000 سال نوری ،  سوپر نوا SN1987A  انفجار نموده وعقرب آله ها رسیدن نیوترینه های انفجار سوپر نوای فوق را نشان داده وهم معلوم کردند که شدت حرارت نیوترینه های فوق درواحد ثانیه به اندازۀ چهارچند انرژی بوده که آفتاب آنرادرطول حیات خود نشرنموده . نیوترینه ذرۀ بدون کتله یاکتلۀ بسیار جزئی دارد که قوۀ جاذبه بالای آن تاثیر نداشته واز تمام اشیا یا ازبین کرۀ زمین به آن طرف می گذرد.  

دراین آدرس نیروی انفجار سوپر نوا را به اثرنفوذ نیوترینه درداخل ستاره ملاحظه می کنیم :

آدرس نمبر (68ـــ 66 ) راکلیک نمائید ـــــ»ــ

YouTube – Crab Supernova explosion                66 ::ــ

شرح صفحه : ــ بابازشدن صفحه اولا فلم انفجار عظیم ستاره را ملا حظه وبعد تمام آدرسهای مربوط به انفجارات مختلف را از عناوین که درهمین صفحه است انتخاب وکلیک نمائید .

67 ) : ـــ    supernova explosion

  • High Res (3.2 MB)68 ) : ــ                         
  • Low Res (2.5 MB)

شرح صفحه : ــ باباز شدن صفحه اولا درخشانی سوپر نوارا که از مجموعۀ درخشانی کهکشان اضافه است وبه ادامۀ آن نیرو وشدت انفجار    که درجۀ حرارت آن اضافه از 100 بیلیون درجه وتمام عناصر باقی مانده وبالا تر از آهن دران جا ساخته می شود .

 

―²{{{{²―  ―²{{{{²―

 

قدمۀ سوم )  چگونگی تشکل عناصررادیواکتیف وثقیله درداخل وخارج سوپر نوا ونقش آهن.

فوقأ درمرحلۀ دهم فعالیت داخل سوپرنوا بیان شد که درلحظۀ انفجا ر، سیلاب نیوترون ها ازقید بخش داخلی آهن آزاد شده وباهسته های بسیاری ازعناصر موجود در داخل سوپرنوا ازجمله سلیکن داخل شده وآنهارا به حا ل رادیو اکتیف آوردند.ودرعین حال بسیاری از عنا صر دیگر یکی بادیگری درتصادم شده واز آنها عناصر دیگر که پایان تر از آهن بود ساختند .مااین پروسۀ هدف مند خلقت را از آدرس ذیل می توان بهتر درک نمود.


  آدرس نمبر (  69) : ـــ
درداخل ستا ره چگو.نگی انجام تعامل هسته وی و تشکل عناصربلندتر وبلندتر از هائیدروجن به هیلیوم ، کاربن ، آکسیحن ،مگنیشیوم ، نیون ، سلفر ، سلیکن وبالاخره آهن وگذارستاره رابه انفجار سوپرنوا، ستارۀ نیوترونی وپلسار ملاحظه میکنید.

  آدرس را کلیک وباز نمائید»ـــــ»

   ـHigh Mass Stars

شرح صفحه : ــ بابازشدن صفحه می بینید که درتحت چند قدمه نشانه های زیاد خلقت به ترتیب ذیل آشکار می گردد .

1 ) ملاحظه می شود که ستاره بعدازتشکل به آن اندازه گرم شد که هائیدروجن بخش مرکزی رابه هیلیوم تبدیل وهیلیوم جای آنرا در  بخش مرکزی اشغال میکند . 

  2 ) باختم هائیدروجن دربخش مرکزی ، درجۀ حرارت به اندازۀ نیست که هیلیوم به تعامل هسته وی شروع کند لهذا حرارت کم شده وستاره سرد وبزرگ شده می پند د .ولی چون فشار قوۀ جاذبه ازچهارطرف مرکزرا فشار داده وآنراتا سرحدی گرم می سازد که هسته های « هیلیوم 4 » باهم یک جاشده واز آن هستۀ « کاربن » وکاربن به « آکسیجن » وآکسیجن به « نیون » ونیون به « مگنیشیوم » ومگنیشیوم به « سلیکن » وسلیکن به « آهن » تبدیل وبخش مرکزی را می گیرد. 

ΰCΰOΰNeΰMgΰSiΰFe  H---ΰHe

    3 ) آهن درتعامل سهم نه گرفته ولی از اثر حرارت زیاد ، ذرات داخل  اتم « پروتون ونیوترون ازهسته جدا وپروتون با الکترون ها آزادشده ازاتم هائیدروجن یک جا شده وازآن نیوترون و« نیوترینه » را می سازد.  این نیوترینه ها پوش ستاره  را پاره  ساخته واز  ستاره خارج می  شودوبخش   مرکزی که همه نیوترون است ستاره را  به ستارۀ « نیوترونی » مبدل می نماید ر.

 4 ) بخش مرکزی آهن حرارت اضافی راتحمل نه توانسته وبا یک ضربه وعکس العمل متقابل ستاره را منفجر وسبب تولید سه نشانۀ هدف مند خلقت می گردد.

  الف ) شدت ضربه درجۀ حرارت را اضافه تراز100 بلیون درجۀ سانتی گراد بلند برده وهدف از آن اینکه تمام عناصر باقی مانده وبالاتر ازآهن را درخارج ازستاره بسازد .

  ب ) تمام مواد وعناصر ساخته شده درداخل ستاره را به خارج ازستاره به شکل ابرهای سرخ گلگون که درعلم آنرا « چشم پشک » گویند شکل داد که این نشانه انفجارعظیم ستاره وگلگون شدن مواد خارجی ستاره بسیار روشن است که قرآن مجید در1400 سال قبل از وجود چنین حوادث مژده فرموده وآیۀ مبارک آن « 38ــ 37 : 55 »  است که آدرس آن را همرا با فوتوی انفحار سوپر نوا که مثل گل سرخ است هم می آوریم . بعدأ از این ابرها تمام عناصر ساخته شده وهم درمکان پهناور وبه هزاران میل دور ودورتربه چهارطرف  پراگنده ساخت تا ازآن ستاره ها وازجمله آفتاب ،سیارۀ زمین وانسان آفریده شد.                 

 ج ) تعدادلایتناهی نیوترینه ونیوترون هارا به خارج ازستاره پرتاب نمود تا ازآن عناصر باقی مانده ساخته شود .                    

    5 ) بخش مرکزی ستاره که درآغاز به اندازۀ قطر آفتاب بود وحالا به اندازۀ « 6» کیلومتر خوردشده سبب تشکل ستارۀ نیوترونی  می شود .این ستاره با داشتن مقناطیسیت قوی دارای ساحۀ مقناطیسی بسیار نیرومند شده ودورۀ خودرا ازدو قطب آن تکمیل میکند ولی آنچه جالب است اینکه تمام ذرات دیکر فضارا درحلقۀ مقناطیسی داخل وحر کت این ذرات مانند چراغهای ترافیکی شعله ور می باشد. واز آنجا که ستاره به اطراف محورخود باسرعت فوق العاده زیاد می چرخد، شعله های مذکوربه شکل متقطع یا بصورت چشمک زدن ویا به صورت ضربه ها نمایان می گردد .  یعنی « ستارۀ نیوترون »  به « ستارۀ کوبنده یاضربه کننده وبه نام علمی پلسا ر » مبدل می شود وآیۀ مبارک   « 3ــ1 : 86 » این نشانۀ خلقت رامژده فرموده وآنراهم می آوریم . اما شرح مفصل هردو نوع ستاره راباتشریحات سائینسی درتحت عنوان « ستاره » می بینیم .ر

 

 

 

 

55:37 « سورۀ الرحمن »  [ ترجمه : ـدر آن هنگام كه آسمان شكافته شود، و همچون روغن مذاب گلگون گردد (حوادث هولناكي رخ مي‏دهد كه تاب تحمل آنرا نخواهيد داشت).  

 

55:38    [ ترجمه :   پس كدامين نعمتهاي پروردگارتان را انكار

مي‏كنيد؟! (38)

  تلاوت تفسیری آیات مبارک را از آدرس ذیل بازکنید.   

تفسیر نمونه

     آدرس تفسیرشریف نمونه راکلیک وازفهرست سوره هاآیه وسورۀ مبارک « الرحمن » رابازنمائید.

―²{{{{²―  ―²{{{{²―

     ش  سوره: 86 , آیه: 1 « طارق » .                                      

           وَالسَّمَاء وَالطَّارِقِ ﴿1﴾

 سوگند به آسمان و كوبنده شب. (1)

  سوره: 86 , آیه: 2

وَمَا أَدْرَاكَ مَا الطَّارِقُ ﴿2﴾

 و تو نمي‏داني كوبنده شب چيست؟! (2)

  سوره: 86 , آیه: 3

النَّجْمُ الثَّاقِبُ ﴿3﴾

همان ستاره درخشان و شكافنده تاريكيها. (3

                                     ―²{{{{²―  ―²{{{{²―

نقش آهن درگسترش زمین واحیای حیات انسان

 ی است  آهن یگانه عنصر ی است که نام آن به زبان عربی « حدید » و یکی از سوره های قرآن مجید به نام آن یعنی « الحدید » ودروسط مجموع سوره های قرآن مجید « 114 » نمبر « 57 » راگرفته .   مانشانه های خلقت درآهن را که تعدادآن زیاد وبی نهایت معجزه آسا می باشد درتحت عنوان « معدنیات وازجمله آهن می بینیم »  دراین جا ازآن نشانه های که انفجار سوپر نوا رابارآورده وبرای احیای جهان ودرراس همه آفتاب ، زمین وانسان خدمت نموده بصورت فشرده یادمیکنیم.                   

[ نشانۀ که موجب انفجار سوپرنوا می گردد به نام سرحد حرارتی آهن می شناسیم .این سرحد حرارتی بلند ترین سرحدی است دربین تمام عناصر پایان تر وبالاتر از آهن. وبرای درک صحیح این معجزۀ خلقت از آدرس ذیل استفاده می کنیم :  

  امید است همزمان هم شکل صفحۀ آدرس وهم شرح صفحه هذا ملاحظه ومطالعه گردد.   

―²{{{{²―  ―²{{{{²―

آدرس نمبر (  70 ) : ــ سرحد حرارتی عناصر کیمیاوی راکلیک کنید ـــــــــــ»ــ

                         

BindingEnergy_vs_mass.gif

        چون درک تعین سرحد حرارتی عناصر اهمیت خاص دارد ما گرا ف آدرس فوق را نیز نشان داده وتعقیب میکنیم .ر

 

شرح صفحه ودیاگرام فوق : ــ با باز شدن صفحه ملا حظه می شود که دربالای خط آبی یا نشان دهندۀ بلندترین سرحد حرارتی عناصر ،آهن قرارگرفته واین می رساند که سرحد حرارتی آهن نسبت به تمام عناصر پایان تر ویابالاتر از آهن بلند تر است پس آهن از با ثبات ترین عناصر بوده و برای ثبات یافتن بلند تر از آنچه دارد نیاز ندارد وهمین علت است که درتعامل هسته وی سهم نه گرفته وبه عنصردیگرتبدیل نه شده وازخودانرژی را نشر نه میکند.همین نعمت خلقت است که آهن از یک طرف نسبت غلظت خود درآخرین مرحلۀ تعاملات هسته وی درسوپر  نواتولید  ودر نقطۀ مر کزی ستاره قرار می گیرد واز جانب دیگرچون انرژی را نشر نه کرده وتاسرحد آخرین درخود ذخیره وبعد درمقابل فشار قوۀ جاذبه با یک ضربۀمتقابل و خارق العاده قوی جواب گفته وموجب انفجار عظیم سوپر نوا می شود وتمام عناصر ساخته شده درخودوسوپرنوارا به فضا پراگنده واز آن تمام عناصر بالاتر از آهن ، آفتاب ، زمین وانسان شکل گرفت .[ مثل اینکه به آهن وظیفه داده شده تا ازیک طرف اجازه دهد سوپر نوا آهن را تولید کند واز جانب دیگرهمین آهن موجب انفجار سوپر نوا شود تا از حاصله یا عناصر ساخته شدۀ آن کهکشان ، ستاره ها وعلی الخصوص آفتاب ، سیارۀ زمین وانسان آفریده شود ]. وحالا تجلی نشانه های خلقت را دراین پروسه می بینیم.

         گراف تشکل عناصر درداخل ستاره سوپر نوا :

 برای درک بهتر موضوع گراف هذا بسیار مفید است :

 

               تد بیر وارادۀ خداوند«ج» برای تجلی وآشکارنمودن

نشانه هاورازهای پوشیدۀ خلقت  :ــ

                     برای اینکه نشانه های آفریده شده دربنیاد ذرات مادی آشکار وازحاصلۀ آن علاوه بر موجودات دیگر جهان :

 اولا شرایط حیات برای انسان « گسترش یا جداشدن بر اعظم ها ، تشکل کوه ها وبستر ابحار» میسر شود.

وثانیأ برای انکشاف تکنالوژی  وگام برداشتن به فضای خارجی کائنات میسر گردد ، سه تد بیر خلقت دست بکاراست.           

    آلف ) به تمام عناصر پایان ترازعنصر آهن « از 25 ـــ 1 » چنان تمایل یا کیفیت آفریده شده که می خواهند ازراه انجام تعامل هسته وی ، هم خود را به عنصر بلند تر وبلند تر تبدیل کنند تا به آهن که باثبات ترین است برسند، وهم ازهمین راه انرژی نیرومند رانشر کنند تا به نفع انسان برسد. 

 ب ) به تمام عناصر بالا تر از عنصر آهن « از 118 ـــ 27 » چنان تمایل یا کیفیت آفریده شده که می خواهند ازراه انجام تعامل هسته وی ، هم خود را به عنصر کوچک تر وکوچک تر تبدیل کنند تا به آهن که باثبات ترین است برسند، وهم ازهمین راه انرژی نیرومند رانشر کنند تا به نفع انسان برسد.       

   ج ) علا وتأ به عناصر بلند تر از « 80 » چنان تمایل یا کیفیت آفریده شده که می خواهند ازراه انجام رادیو اکتیف بودن ، هم خود را به عنصر کوچک تر وکوچک تر تبدیل کنند تا به آهن که باثبات ترین است برسند، وهم ازهمین راه انرژی نیرومند « الفا ، بیتا وگاما » رابه تدریج نشر کنند تا ازیک طرف بخش داخلی زمین را ازحرارت به حا ل مایع آورده سبب جداشدن کتله های خشکۀ زمین ، تشکل کوه ها وبستر ابحار گردد وازجانب دیگردرعرصه های تکنالوژی فضائی وزمین وعلاج طبابت به نفع انسان برسد.   

  د ) علاوه  از عناصر رادیو اکتیف ، وجود عناصری هم نیاز بود که وجود انسان از آنها ساخته می شود وما    تعداد آنرا ازاین آدرس می دانیم.                                                         

―²{{{{²――²{{{{²―

      ماتااینجا ازتمام نشانه های خلقت که موجب تشکل ستاره های عظیم الجسه به نام سوپر نواشده بود شرح دادیم ..حالا  تمام آن حاصله های خروجی سوپرنوا را بصورت ماده وارنشان می دهیم .

       1) تشکل ابرهای سرخ گلگون مستند به مژدۀ آیۀ مبارک 

 

55:37 « سورۀ رحمن »  [ ترجمه : ـدر آن هنگام كه آسمان شكافته شود، و همچون روغن مذاب گلگون گردد (حوادث هولناكي رخ مي‏دهد كه تاب تحمل آنرا نخواهيد داشت).  

 55:38    [ ترجمه :   پس كدامين نعمتهاي پروردگارتان را انكار

مي‏كنيد؟!  )

  تلاوت تفسیری آیات مبارک را از آدرس ذیل بازکنید.   

تفسیر نمونه

 

     آدرس تفسیرشریف نمونه راکلیک وازفهرست سوره هاآیه وسورۀ مبارک « الرحمن » رابازنمائید.

―²{{{{²――²{{{{²―

 

 

الف ) ابرهای گل سرخ :  بابازکردن این آدرس « عکس گل هم وجوددارد».

 

آدرس نمبر ( 71 ) : ــ ابرهای چشم پشک « گل سرخ » و11 آدرس ضمیمه

Cateye.jpg    و   22:21, 14 January 2007  

 

و این آدرس که آیۀ قرآن مجید رادارد.

 

Cat's Eye Nebula in the Quran

 

   ب ) ابرهای انعکاسی آئینه وار : ازاین آدرس « عکس هم درصفحه موجوداست».

 

Hour.jpg         و22:21, 14 January 2007

 

   این ابرهای سوپر نوا درفاصلۀ 8000 سال نوری دورتر واقع است .

 

آدرس نمبر( 72 ) : ــ تشکل ابرهای بزرگ ازباقیمانده های

 

انفجار سوپر نوا درساحۀ « شمشیر آری اون »  درماحول ودورتر از موقعیت نظام شمسی : آدرس راکلیک کنیدــــــ»

 A Stellar Census of the Sword of Orion: Hidden Universe

   یکی از معجزۀ خلقت ورحمت خداوند برانسان را دراین کتلۀ بزرگ ابرهاملاحظه می نمائید وآن اینکه باآنکه به هزاران ستاره ازاین ابرها ساخته می شود اما آفتاب نه تنها که دورتر بلکه درآن طرف بازوی « آری اون » جاه داشته ومی توان آسمان را مشاهده کرد واگر درطرف ابرها می بود ، آسمان باابر پوشیده شده و هیچ گاهی به مشاهدۀ روح افزای جهان نه می شدیم [ تفصیل مزید راتحت عنوان آفتاب می بینیم ].

««««««««««««ـــــــــــــــــ»»»»»»»»»»»»»

آدرس نمبر( 73 ) : ــ بدن ما از خاکه های سوپر نوا ساخته شده : آدرس راکلیک کنید ــــــــــــ»

            We Are Made Of Star Stuff

 

 

تذ کر : ـــ با بازکردن دوآدرس « 84ـــ83 » به این نکات دقت شود : 

   1 ) هرگا خواسته باشید که یک حصه از فلم راتوقف دهیم عقرب موس را بالای مشعر متحرک آورده به حال فشار می گیرید، فلم آنجا توقف می کند وبارهاکردن دکمۀ موس تکرار فعال می شود .ر 

  2 ) ابرهای تشکل یافته از انفجار سوپرنوا است . 

  3 ) شما باباز شدن صفحه به ادرس های زیاد دیگررا می بینید که بازکردن آنها دلچسپ وموجب افزایش معلومات می شود.ر

  4 ) این ابرهای گلگون شده ،گواه حقیقت ازمعجزۀعلمی  قرآن مجید می باشد. آیۀ مبارک یعنی :ر

بالای نمبر آیات «کلیک » کنید، اصل آیات شریف با ترجمه باز می شود.

                      55:37 « سورۀ رحمن »  [ ترجمه :  فوقأ آمده

55:38    [ ترجمه فوقأ آمده.

  تلاوت تفسیری آیات مبارک را از آدرس ذیل بازکنید.   

تفسیر نمونه

―²{{{{²――²{{{{²―

            کشف رادیو اکتیف یانشر اشعه های مختلف وآنهم از یک جسم بی نهایت خورد اتم که قطر آن به اندازۀ  «  11  ــ 10 » متریا یکصد بیلیونم حصۀ یک متروقطر هستۀ آن به اندازۀ «  15  ــ 10 » متر یا یک میلیون بیلیونم حصۀ یک مترویا به اندازۀ 10000چندخورد ترازاتم است گواه ونشان دهندۀ قدرت وحکمت خداوند«ج» درخلقت اشیای جهان وبه خیر وسعادت انسان می باشد.

به تائید مژدۀ آیت مبارک فوق اینک ازآدرس ذیل که تعدادزیاد انفجارات ستاره های عظیم الجسه را نشان می دهد می بینیم:

الف ) : ــ ملاحظۀ انفجارات عظیم سوپرنوا :

آدرس را باز کنید )ـــــــ»          Supernova

شرح صفحه : بابازشدن صفحه یک سلسله عناوین وکلمات به رنگ  آبی نوشته شده مثلا

set of small GIF images  

          وشما هریک آنرا کلیک نموده وبعد صفحات دیگری باز می شود که درآن هم عناوین است وهریک آن کلیک شود به صدها انفجار سوپرنوا ورنگ دار یا گلگون را می بینید که همه گواه حقیقت آیۀ مبارک فوق است .

 

ب ) : ــ ملاحظۀ انفجارات عظیم دیگرسوپرنوا :

آدرس را باز کنید )ـــــــ»

Chandra :: Photo Album :: G21.5-0.9 :: G21.5-0.9 Animations

شرح صفحه : بابازشدن صفحه یک سلسله عناوین وکلمات به رنگ آبی نوشته شده ودرمقابل هر فوتو چهار کلمۀ آبی است شما بالای چهارم آن مثل این کلمه کلیک کنید فلم آن بعداز وقفۀ فعال می شود.

Low Res (2.5 M

             وشما هرجملۀ آبی وهم فوتو را کلیک نموده وبعد صفحات دیگری باز می شود که درآن هم عناوین است وهریک آن کلیک شود به صدها انفجار سوپرنوا ورنگ دار یا گلگون را می بینید که همه گواه حقیقت آیۀ مبارک فوق است .ر

 

  ج) : ــ شکل یک انفجار دیگررا ازاین آدرس که به نام «کرب نیبولا» یا« ا برهای خرچنگ مانند » یاد وبسیار مشهور است  باز کنید.

YouTube – Crab Supernova explosion

              »»»»»»»»»»»»»ــــــــــــ ««««««««««««««

   

           2 ) آن تعدادعناصریکه برای رفع نیاز بد ن انسان درخارج از انفجار سوپرنوا تشکل یافت.

 آدرس نمبر ( 74 ) را کلیک نمائید ـــــــــ» ــ

                                        Elements in the Human Body

 

شرح صفحه:ـــ بابازشدن صفحه  تعداد25 عنصر که دروجود انسان نیاز است با تمام خصوصیا ت فزیکی وکیمیاوی آنها شرح شده.  اسم عناصر که دروجود انسان  وجود دارد.

        آکسیجن  ، کاربن ، هائیدروجن ، نائیتروجن ، کلسیوم ، فوسفورس ، سلفر، پوتاسیوم ، سودیوم ، کلورین ، مگنیشیوم ، سلیکن ، آهن ، فلورین ، جست ، مس ، منگانیز ، قلعی ، ایودین ،

آدرس نمبر ( 75 ) را کلیک نمائید ـــــــــ» ــ

Major Elements in the Human Body

شرح صفحه:ـــ بابازشدن صفحه تعداداضافه از25 عنصر که درهر عضو ویا ارگان بدن انسان وظیفه انجام می دهد به انگلیسی شرح دارد .« درتحت عنوان خلقت انسان به زبان دری است ملا حظه شود ».

»»»»»»»»»ـــــــ««««««««

      3 ) آن تعدادعناصر رادیو اکتیف که بعد ازانفجار سوپر نوا تشکل وعلت گسترش خشکه های زمین شد.

        

  آدرس نمبر ( 76 ) : ــ این آدرس رابازکنید تمام عناصر رادیو اکتیف جهان را باتمام مشخصات آنها نشان می دهد.ـــــــــــــــــ»ــــ 

         

Radioactive Elements (38)

          شرح صفحه :ــ بابازشدن صفحه اولا به تعداد38 عناصر رادیو اکتیف را با نام ، نمبر اتمی وفورمول آنها به ترتیب نمرۀ جدول دورانی عناصر ملا حظه می کنیدو وقتی بالای هریک آن کلیک شود خواص فزیکی وکیمیاوی آنها ظاهر می شود.  درسرلوحۀ صفحه بعضی کلمات است  که با کلیک کردن آنها صفحات مفید دیگری ظاهر می گردد .مثلا با کلیک کردن اعداد 9ـــ1 متن صفحه از نمبر 1الی نمبر 9 بزرگتر وبزرگتر می شود . وبا کلیک کردن  جملۀ         periodic table element جدول دورانی عناصر وبا کلیک کردنcolection page صفحۀ جدیدی باز می شود که درآن عناوین مختلف بوده وبا کلیک کردن هر عنوان معلومات های مفید وارزنده را میدهد.       

لست مکمل عناوین که هر یک کلیک وازآن صفحۀ جدید باز می شود

آدرس نمبر ( 77) : ـــ  را کلیک کنید:

Collections of Elements

شرح صفحه : ـــ باباز کردن صفحه لست مکمل عناوین می آید که لست آن هم وجوددارد ومی توان هریک آن را کلیک وعناصر کیمیاوی را به گروپ های مختلف جدا وشرح می دهد  وعناوین بسیار مفید به رنگ زرد نشانی نمودم .

 

مجموعۀ ازعنا وین گروپ های مختلف عناصر

هر عنوان را می توان کلیک کرد

source and contributor

 

Periodic Table Posters.

Elements sorted in general ways


Elements sorted by properties of my samples


Chemical groups

Poster Samples


 Samples In the RGB Set

Favorite Samples


 Samples In the Everest Set
 
Samples In the Jensan Set


Samples with Stories


Samples with Rotatable Images

 

Samples with High Resolution Spin Movies


Samples with Sounds


Samples with Videos


Minerals


Elements with External Samples


Solid at Room Temperature


Liquid at Room Temperature


Gas at Room Temperature


Stable Elements


Stable Elements with Radioactive Isotopes


Radioactive Elements


Fun/Dangerous Experiments

 

Elements at Walmart


Elements in the Human Body


Elements that spell OLiVEr SAcKS


Elements Popular in Collections


Elements I Need Samples Of


Elements I Have Extra Of


Back to Periodic Table home

««««««««««««ـــــــــــ»»»»»»»»»»»»»««

 

  چون وجود عناصر کیمیا وی نشانۀ ازنعمت ورحمت خداوند «ج »بربند گا نش است  بااستفاده از این آدرس به تمام خصوصیات هریک آشنا می شوید :

 آدرس نمبر ( 78) : ـــ لست مکمل تمام عناصر را کلیک کنید:

 

Elements sorted in general ways

باباز کردن صفحه بالترتیب نمبر مسلسل نام های 114 عنصر ظاهر می شود وشما بالای هریک ازعنصر کلیک کنید ، تشریحات مکمل آن به زبان انگلیسی می آید .

 

―²{{{{²―    ―²{{{{²―

عناصررادیواکتیف نشانۀ خلقت 

 ویگانه وسیلۀ بود که رازها ی پوشیده دراتم را آ شکارنمود

        خداوند«ج» جهان را برای خلایق آفریده « آیات مبارک تسخیر موجودات جهان به انسان که فوقا آمده تلا وت شود »

―²{{{{²―    

       اما برای اینکه موجودات جهان طبق اراده وحکم خا لق جهان وظایف متعلق به خودرا با حسن صورت انجام بدهد، بازهم خداوند«ج» دربنیاد ذرات ساختاری جهان که به نام «اتم » یاد می شود ، نشانه ها واندازه گیریهای معین ومشخصی را آفریده که باید کشف وشناخته می شد.

            شناختن آن همه رازها آسان نبود ولی خداوند «ج » که مهربان وبخشاینده است ، وسیلۀ را خلق فرمود که درپهلوی انجام وظایف خود توانست راز های پوشیده دراتم را بصورت اشعه ها آشکار ونشان دهد . 

  این وسیله همانا آفرینش «عناصر رادیو اکتیف » است .  خوشا به آن انسان اولین که موفق به کشف این راز ها شد ونام جاودان را دربین دانشمندان جهان کماهی نمو د وما هم دردوام همین عنوان فوتوها وفعالیت های آنهارا می آوریم.  فشردۀ این نشانه ها دروجود اتم اینها اند :

        اولأ ذرات داخل هستۀ اتم بواسطۀ قوۀ بزرگی به نام « قوۀ بزرگ هسته وی » باهم چسپیده است که وقتی  نیوترون داخل هستۀ اتم شد ، اوخود ویا پروتون را تجزیه کرده واین قوه به قسم اشعۀ نیرومند ودارای انرژی فوق العاده بزرگ نشر می گردد که درعلم به نام های « الفا ،بیتا ، گاما » یاد می گردند.  

         ثانیأ ذخیرۀ کامل این نیرو یاانرژی رابه تدریج ازاتم جدا ونشر می نماید.

        ثالثأ  نیروی همین انرژی است که نه تنهاعامل اصلی گسترش  زمین ، تشکل کوه ها وساختن آتموسفر زمین شده، بلکه درتمام عرصه  حیات وجهان هستی ازآن کارگرفته می شود مثلا برای معلوم کردن عمر ، ترکیب،چگونگی  کار،اندازۀ فاصله ها وبدست آوردن معلومات ها راجع به تعامل هسته وی در تمام ستاره ها وسیارۀ زمین را به کهمک عنصر رادیو اکتیف « کاربن ـــ 14 » بدست می آورند .درعرصۀ طب برای شناخت وملاحظۀ ارگان های داخلی بدن انسان از اشعه های رادیواکتیف و ایکس کار می گیرند ، باکشف عناصر رادیو اکتیفی امکان تغیردادن ویاتبدیل یک عنصر به عنصر دیگرمیسر شد.ر.

  رابعأ عناصر رادیو اکتیفی که به نام « پدر » یاد می شوندبه اثر نشر اشعه ها به عناصر دیگر که به نام «مادر » یاد می شوند تبدیل شده وبه این صورت جهان را رنگارنگ وخوش آیند می سازند.ر.

 ―²{{{{²――²{{{{²―

 

تعدادی از آدرس های مفید برای درک حقیقت رادیو اکتیف

چون عمل رادیو اکتیف یک نشانۀ از تجلی رازهای پوشیده درجهان هستی است وباچشم دیده نه شده ولی تاثیرات خودرا نشان داده وباآلات اندازه گیری می شود.پس برما است که نمونه های زیادی از تجلی این نعمت آفرینش ردرآدرس های ذیل ملاحظه وبرقدرت وحکمت خالق آن ثنا وشکران اداکرد:

    آدرس نمبر ( 79 ) : ــ  کلیک کنید ـــ»ـ  

آید ، می توان ازآن درراه صلح وسعادت انسان ویا برعکس با ساختن بمب های هسته وی به نابودی انسان کارگرفت. ر

―²{{{{²――²{{{{²―

آدرس نمبر ( 81 ) نشان می دهدکه عنصر « پدر»باگذشت زمان به عنصر دختر وآن به نوبۀ خود به عنصر سومی وسوم به چهارم تا که درآخر عنصر ثابت بدست آید .ر

Natural Radioactive Series

شرح :ـــ بابازشدن صفحه یک گراف می آید که درقسمت بالائی آن نام چهارعنصر پد ر  Th232, Pu241, U238, and U235  یعنی «  توریوم232،پلوتونیوم 241،اورانیوم 238و235»تحریرشده وشما هریک را انتخاب کنید بالای « کلکینچه » خورد که درچپ آن عنصر است کلیک نمائید.این زمان بصورت اتوماتیک هم درگراف طرف راست وهم درزیرگراف اولی نام های آن عناصریکه از عنصر « پدر » ساخته می شودتحریر می گردد. برای فعال شدن بالای کلمۀ    animateفشارداده شود. می بینید که تمام صفحه فعال شده ازیک طرف سا ل ویاعمرعنصروازجانب دیگرتعد اد عناصریکه ازیکدیگر تولید می شود  نشان داده می شود.       

―²{{{{²――²{{{{²―

             آدرس نمبر ( 82 ) :ــــتجزیه شدن عنصر رادیواکتیف اورا نیوم راطبق شکل ذیل می بینید.

 باکلیک گردن این آدرس ــــــ»

Nuclear Chemistry

صفحۀ تشریحی می آید که شکل فوق دروسط صفحه بوده ودرزیر شکل این آدرس تحریر است:ر

the fission of U 235

بالای آن کلیک کنید وبعد ازبازشدن چوکات فلمی بالای جملۀ :  

         کلیک شود فلم فعال می شود.start the reactin

 

 

آدرس نمبر( 83 ) : ـــ تجزیۀ هستۀ اتم با عمل رادیو اکتیف :ــ

               این آدرس رابازکنید ـــــــــــــ»ــ

Radioactive Decay Interactive Histogram and  Animation .............  

            بعدازبازکردن صفحه بالای نوشتۀ strat کلیک کنید داخل چوکات از دانه های خورد سرخ که نشان دهندۀ هستۀ اتم است پر بوده وکم شده می رود واین نشان می دهد که هسته ها بواسطۀ رادیو اکتیف شدن تجزیه شده وبه قسم اشعه تازمانی  فرار می کند که صفحه خالی شود .اگر خواسته باشید که دفعۀ دوم ادامه داده شود بالای کلمۀ Reset کلیک کنید صفحه دفعۀ دوم پر می شود وحالا باز بالای کلمۀ  strat  فشاردهید تجزیۀ هسته ها شروع می شود .                      

 

                            ―²{{{{²――²{{{{²―

 

آدرس نمبر( 84 ) : ـــ ازاین آدرس تاثیرات رادیو اکتیف را بالای سطح زمین وتشکل کوه ها مشاهده کنید .

A New Approach to Earth History » Plate tectonics (’continental ...

      بعد ازبازشدن صفحه ، درقسمت بالای صفحه می بینید که عناصر رادیو اکتیف عمق زمین ، موجب آتشفشانهای نیرومند ی شده که ازعمق زمین به سطح بالا شده وباگذشت ملیونها سال اولأ سبب تشکل کوه ها وبعدأسلسله کوه ها ودره هارا تشکل می دهد.واین نشانه گواه زندۀ آیۀ مبارک فوق درتشکل کوه ها می باشد.

―²{{{{²――²{{{{²―

 

 آدرس نمبر( 85 ) : ـــ ازاین آدرس عمل رادیو اکتیف را دردوقدمه ملا حظه کنید :

radioactivity

                    بابازشدن صفحه : سه قدمه عمل رادیو اکتیفی است:                         قدمۀ اول ) نشر اشعۀ الفا : عنصر « پلوتونیوم 239» بصورت خود به خودی اشعۀ الفا « 2پروتون و2 نیوترون » واشعۀ «گاما » را ازخود نشر واز این سبب درهسته «  2پروتون و2 نیوترون » کم شده وعنصر مذکوربه اورانیوم 235 تبدیل می شود.                                                                     

239 Puΰ4 He + 235U

قدمۀ دوم ) نشر اشعۀ بیتا منفی یاالکترون : بازیاد بودن تعداد نیوترون در اتم« کاربن 14 «6 پروتون و8 نیوترون » ، یک عدد از نیوترون هستۀ آن به پروتون تبدیل کرد دراین حال درتعداد پروتون یک دانه زیاد شد ولذا عنصر کاربن که 6 پروتون داشت به عنصر نائیتروجن که 7پروتون دارد تبدیل وهم اشعۀ « بیتا منفی » را نشرنمود.

                               n ΰ p + e- + v-

قد مۀ سوم  )  نشر اشعۀ بیتا مثبت یاپوزیترون :   وقتی درهسته پروتون زیاد باشد ولی از نگاه کم بودن انرژی امکان آن نباشد که اشعۀ الفا را نشر نماید ، دران حالت یک پروتون به نیوترون واشعۀ بیتا مثبت یا پوزیترون تبدیل می گردد.  مثلا هستۀ   2He که درهسته 2 عدد پروتون دارد یک پروتون آن به نیوترون

   اشعه های فوق را دراین رسم دیده می توانیم :

 

 

این سه اشعه که از اتم عنصر رادیواکتیف نشر می شودازطرف دانشمند « رازرفورد » معلوم ونام گذاری شده : « نشر هرسه اشعه را درفلم می بینید ».                                                                                                                           1  ) اشعۀ گاما: اشعۀ گاما پاکت بدون کتلۀ انرژی است که به نام « فوتون » یاد می شود. درزمانیکه هستۀ اتم ازخود اشعه های الفا وبیتارا نشر میکند به همرای آنها اشعۀ گاما هم می باشد.اشعۀ گاما ازخود کتله وچارج نداشته حامل آن « فوتون » است و لذا از طرف ساحۀ مقناطیسی انحراف داده نه می شود . این اشعه خواص کیمیاوی اتم را تغیر نداده ولی دراتم های که درحال تحریک بوده و ثبات کم تر دارند ازداخل اتم  شان اشعۀ گاما نشروبا ضایع شدن انرژی ، هسته را به حال ثبات می آورد. اشعۀ گاما در واقعیت مثل اشعۀ ایکس است ولی انرژی آن بسیار بلند تر وقابلیت نفوذ آن زیاد ترمی باشد.منبع نشر اشعۀ گاما پوتاسیوم 40 ،پلوتونیوم 239 وسیزیوم 137 می باشد.

Gamma Decay

 

 دراین شکل عنصر« دیس پروسیوم » 152[ 66 پروتون و86 نیوترون] با نشر اشعۀ گاما که حامل آن فوتون است.کدام تغیری را درعنصر پیدا نکرد بلکه به یک حالت ثبات خوب تر آمد.

آدرس نمبر (  86 ) : ــ نشر اشعۀ گاما را باز کنید :

Gamma Rays

 شرح صفحه : ــ دراین شکل عنصر« دیس پروسیوم » 152[ 66 پروتون و86 نیوترون] با نشر اشعۀ گاما که حامل آن فوتون است.کدام تغیری را درعنصر پیدا نکرد بلکه به یک حالت ثبات خوب تر آمد.

 

  » : ـــ   He   2) اشعۀ ا لفا  «

   بسیاری از هسته های که تعداد پروتون های اتم شان زیا د است حالت غیر ثبات را داشته وبرای اینکه هسته های این عناصر ثبات یافته باشند ازهستۀ اتم خود  « 2 پروتون و2 نیوترون »را که به نام الفا یا هستۀ هیلیوم یاد می شودآزادمی سازد عنصر «پدر» با نشر اشعۀ الفا به عنصر « دختر » یعنی پایانتر تبدیل وازنگاه خواص فزیکی وکیمیاوی از یکدیگر فرق دارند فورمول دیده شود. ر

210Po Ζ 206Pb + 4He.

درفورمول پولونیوم  210 [ 84 پروتون و126 نیوترون ] که نسبت پروتون برنیوترون آن 84/126 یا   0.667 یعنی نسبت زیاد ترداشته وبرای کم شدن این نسبت ازخود اشعۀ الفا یا هستۀ هیلیوم رانشر وبه سرب  206 [پروتون 82ونیوترون  124] تبدیل شد که دراین عنصر نسبت پروتون برنیوترون  82/124, یا  0.661.  است. همین تغیر بسیار جزئی درنسبت پروتون برتیوترون کافی است که عنصر سرب نسبت به عنصر پدریا پولونیوم دارای ثبات شد. دراین تبدلات خواص یکی از دیگری متفاوت است . ویا درشکل

Alpha Decay

 

درشکل عنصر« سی بورجیوم 263 » [ پروتون 106ونیوترون157] بانشر اشعۀ الفا [ پروتون2ونیوترون2] به عنصر« رازرفوردیوم 259 [ پروتون 104ونیوترون 155] تبدیل وثبات بهتر یافت ولی خواص فزیکی وکیمیوی دوعنصر فوق ازهم فرق دارند.        

آدرس نمبر (    87  ) : ــ  فاسد شدن اتم را بانشر اشعۀالفا بازکنید :

Alpha Decay

بابازشدن صفحه عنصر[ سی بورجیوم 263] [ 106 پروتون ،157 نیوترون ] بانشر خودی اشعۀ الفا «   24He » یعنی:

 [ 2 پروتون و2 نیوترون ] به عنصردومرتبه پایانتر [ رازرفوردیوم 259][ 104 پروتون و155 نیوترون ] تبدیل شد.

     هم چنین   نشر اشعۀ الفا را شکلأ درعنصر « اورانیوم 238 » میبینیم.

 

اورانیوم238 دارای [ 92 پروتون و146 نییوترون ] است که به اثر ازدیاد ذرات وتفاوت عددی بین ذرات ثبات نداشته واشعۀ الفا [ 2پروتون و2 نییوترون ] رانشروعنصراورانییوم به عنصردودرجه خوردتر یعنی [ توریوم 90] دارای [ 90پروتون و144 نییوترون ] مبدل می گردد.ر

      هرگا کتله های بدست آمده یعنی هستۀ الفا وتوریوم راجمع نمائیم ازمقدارکتلۀ عنصر اولی اورانیوم کمتر می باشد واین کمبود عبارت از انرژی است که کتله تبدیل به آن شده واین موافق به کشف فورمول « آئینشتین » است که تبدیل شدن انرژی را به کتله وکتله را به انرژی ثابت ساخت [ زنده راازمرده ومرده را اززنده ] آفریده شد.ر

»(E = m.c2).  فورمول نسبیت آئینشتین ــــ

[ انرژی = کتله Χ مربع سرعت نور]

     زنده ( ماده ) ؛ مرده ( انرژی ) آئینشتین گوید ، ماده وانرژی دوجزء یک اصل است ، وقتی انرژی فشرده شد ازآن ماده بوجود می آید گویا انرژی درماده قفل است ووقتی این قفل باز شد، دیگر ماده موجودیت خودراازدست می دهد وبه انرژی مبدل می شود.

    این کشف گواه آشکار ازحقیقت این آیۀ قرآن مجید است.

 آیۀ مبارک کلیک شود.

 

   سوره: 30 , آیه: 19

 

   ترجمه :ــ[او زنده را از مرده خارج مي‏كند، و مرده را از زنده، و زمين را بعد از مرگ حيات مي‏بخشد، و به همين گونه روز قيامت برانگيخته مي‏شويد!]

              3 ) اشعۀ بیتا : اتم های که درخود تعدادزیاد پروتون ویا تعداد زیاد نیوترون داشته باشند ، ثبات آنها کم بوده ویکی از پروتون ویا نیوترون آن یکی به دیگری تبدیل شده وبادرنظر داشت قانون حفظ چارج الکتریکی ازخود اشعۀ بیتا منفی « الکترون » ویا بیتا مثبت « پوزیترون» رانشر می نمایند، پس مطا بق باحفظ قانون بقا است که اشعۀ بیتا ازنگاه چارج یا مثبت است ویامنفی یعنی اگر پروتون که دارای چارج مثبت است به نیوترون که چارج ندارد تبدیل شود ،ازخود یک اشعۀ بیتا مثبت راکه به آن « پوزیترون ویاضد الگترون » گویند می سازد وهم انرژی را به شکل « نیوترینه » نشر می نماید فورمول دیده شود.

 p ΰ n + e+ + v

 

واگر نیوترون که ازخود چارج ندارد به پروتون که دارای چارج است تبدیل شود ، اوازخود اشعۀ بیتا منفی «الکترون » ویک انتی نیوترینه را می سازد فورمول دیده شود.

n ΰ p + e- + v-

 

   آدرس نمبر (    88 ) : ــ  نمایش اشعۀ بیتا منفی ، بیتامثبت ، بیتا جفت وفاسد شدن با قبض کردن الکترون :ر

Beta Decay

 شرح صفحه : ــ بعد ازبازشدن صفحه ، درکنج چپ وبالای صفحه چهارنوع فاسد شدن تحریر شده ، بالای هریک فشار داده شود ، صفحه فعال می شود .    1 ) بافشاردادن جملۀ اول ( بیتا منفی ) :ر

Beta Minus Decay

 

 ازکاربن14[6 پروتون+ 8 نیوترون ] ،باتبدیل شدن یک عدد نیوترون آن به پروتون ،درتعدادپروتون یک عدد اضافه شد ولذاکاربن به نائیتروجن [ 7پروتون و7نیوترون ]تبدیل  ودرعین حال یک الکترون ویک ضد نیوترینه را آزاد می نماید:

n ΰ p + e- + v-

  2 ) بافشاردادن جملۀ دوم ( بیتا مثبت ) :

Beta Plus Decay
ازفلورین 18[9 پروتون+ 9 نیوترون ] ،باتبدیل شدن یک عدد پروتون آن به نیوترون ،درتعدادپروتون یک عدد کم

 شد ولذا فلورین به آکسیجن  [ 8پروتون و10نیوترون ]تبدیل  ودرعین حال یک پوزیترون ویک ضد نیوترینه را آزاد می نماید:ر

 ـp ΰ n + e+ + v

 

3 ) بافشاردادن جملۀ سوم ( بیتا دبل ) :

Double Beta Decay


ازسیلینیوم 82[34 پروتون+ 48 نیوترون ] ،باتبدیل شدن دوعدد نیوترون  آن به 2 عددپروتون ،درتعدادپروتون 2 عدد زیاد شد ولذا سیلینیوم 82 به کرومیوم 82 [ 36پروتون و46 نیوترون ]تبدیل  ودرعین حال 2 الکترون و2 نیوترینه را آزاد می نماید:

ـp ΰ n + e+ + v

        ـp ΰ n + e+ + v   

3 ) بافشاردادن جملۀ چهارم ( قبض کردن الکترون ) :

Electron Capture Decay
 

    وقتی هستۀ روبیدیوم 81[37 پروتون+44نیوترون ] یک عدد الکترون آزادرا بلع نمود ، این الکترون بایک عدد پروتون یکجاشده وازآن یک عدد نیوترون ساخته شده وعلاوتأ یک عدد نیوترینه را نشر می نماید .درنتیجه روبیدیوم باباختن یک پروتون به کرومیوم [ 36پروتون + 45 نیوترون ] مبدل شد.
 e + p -ΰ n  + v

      : ــــ                                            X              4 ) اشعۀ ایکس   ـــ  اشعۀ ایکس واشعۀ رونتگن درماهیت خود یک چیز است یعنی حامل هردو اشعه فوتون است ، اما فرق های شان : وقتی  ذرات چارج دار ( اکثرأ الکترون ) مربوط به عناصر که وزن اتمی بلند دارند سرعت حرکت خودرا درخارج ازاتم کم می سازند اشعۀ را نشر میکنند که به نام « ایکس  X  » یاد می شود. اشعۀ مذکور مانند فوتون باللی ماده تاثیر نموده آنرا دچار تغیرات می نماید.

             عدۀ از نام دانشمندان که دراین عرصه به موفقیت های رسیده وبشریت مدیون اخترا عات شان است معرفی میکنم:

         ―²{{{{²――²{{{{²―

چهره های تاریخی درکشف عناصر وعمل رادیو اکتیویتیو

و کشف ذرات داخلی اتم

این عنوان جهره های چهار نفر از دانشمندان سائینس راانعکاس می دهد.   1ـــ  « ویلهلم کنراد رونتگن « Wilhelm Conrad Roentgen (1845-1923)

   2   ـــ « انتونی هنری بیکواریل       Antoine Henri Becquerel

 

     Marie Sklodowska Curie     3  ـــ « ماری سکلودوسکا کیوری ـ

    Ernest Rutherford4  ـــ « ایر نیست رازرفورد

―²{{{{²――²{{{{²―

      1 ) « ویلهلم کنراد رونتگن «

Wilhelm Conrad Roentgen  (1845-1923)

رونتگن اولین دانشمندی بود که درسال 1895 اشعۀ راکشف نمود که ازوجود انسان گذشته واولین فوتوی پنجۀ دست خود را که اشعه ازان گذشته وعکاسی شده بود درسال 1895 به نمایش قرارداد ولی علت اصلی اشعه را معلوم نه توانسته به این سبب نام آنرا « ایکس   » گذاشت . او با این کشف مورد تقد یر موسسات طب قرار گرفته ودرسال 1901اولین جایزۀ نوبل را کمائی نمود .ر

 

2   ـــ « انتونی هنری بیکواریل       Antoine Henri Becquerel

     انتونی بیکواریل بادرنظر داشت کشف اشعۀ ایکس ، آزمایشات زیادی انجام داده وبالاخره ازگذاشتن یک لوحۀ اورانیوم درجعبۀ میز دریافت که اورانیوم بصورت مستقل وبدون تاثیر نورآفتاب اشعۀ را نشر می نماید که آنرا رادیو اکتیف نامید.اوعلا وه نمود که اشعۀ رادیو اکتیف مانند اشعۀ ایکس است اما این اشعه بواسطۀ ساحۀ مقناطیسی انحراف داده می شود اوازاین کشف درسا ل  1903 جایزۀ نوبل را کمائی نمود .

 

اتم  اورانیوم وخصوصیات فزیکی وکیمیا وی آن

قبل از تشریح بعضی آدرسهای راکه چگونگی رادیو اکتیف بودن اورانیوم رانشان می دهد می بینیم .

آدرس نمبر ( 89 ) : ـ اندازه گیری نشر اشعۀ اورانیوم :

آدرس راباز کنید ــــ»

YouTube - Radioactivity of an pitchblende mineral

آدرس نمبر (  90 ) : ـ نمایش مواد مختلف که از خود اشعه رانشر می نمایند .

آدرس راباز کنید ــــ»Flourescent Minerals

آدرس نمبر ( 91 ) : ـ شما عنصر اورانیوم 235 را می بینید که با داخل شدن یک نیوترون درداخل هسته ، اتم را غیرثبات ساخته وبعد از لحظۀ به اورانیوم 236وبه تعقیب آن یک انفجار شدید وازحاصلۀ آن دوعنصر خوردترکریپتون وباریوم پیدا وعلا وتأ دوعدد نیوترون ومقدارزیاد انرژی را آزاد می سازد. 

آدرس راباز کنید ــــ»

Observe an animation of nuclear fission

برای فعا ل شدن بالای دکمۀ اول طرف چپ فشاردهیدواگر خواسته باشید که حرکت فلم را دریک نقطه توقف دهید ، عقرب موس را بالای مشعر متحرک فلم محکم گرفته وخودآنرا راست وچپ ببرید .

اتم اورانیوم ـــــــــــ»

 

 

تعدادالکترون ها درمدار  « 2 . 9 . .21 . 32 . 18 . 8 .2 »

تاریخ کشف : 1789 کاشف : مارتین کله پورت Martin Klaproth

اصل نام : اورانیوم بعدازسیارۀ اورانوس.

استعمال : مادۀ سوخت تعامل هسته وی .

 

ازکجا بدست می آید : درسخره ها . معادن اورانیوم زمین.

 

―²{{{{²――²{{{{²―

     Marie Sklodowska Curie     3  ـــ « ماری سکلودوسکا کیوری ـ

الف )  کشف عمل رادیو اکتیف در عنصرپلونیوم : ـــ

 

       کاشف دوم عنصر رادیو اکتیف خانم پولیندی  به نام  « ماری کیوری » که شوهر آن فرانسوی به نام « کیوری »  وهردو دررشتۀ کیمیا کار می نمودند درسال 1898 عنصر رادیو اکتیف را کشف ونام آنرا به احترام وطن شان پولیند « پلونیوم » گذاشتند.

 

 

Marie Curie (1867-1934

ازآدرس آبی  ذیل فوتوی یاد گاری بین الملل ماری کئیوری می آید

American Institute of Physics Website on Madame Curie

 

Marie Curie ca. 1920. Inset: Pierre Curie (Marie's favorite picture of her husband).

Pierre Curie (1859-1906)
ماری کیوری همرا با همسرش  کیوری Marie Curie (1867-1934)

پلونیوم دراتم خود84 پروتون و 125 نیوترون دارد وایزوتوپ های آن از    248ــــ 236 است.           

 خصوصیا ت فزیکی اتم پلونیوم

Po------p 84   n  125

 

 

تعدادالکترون ها درمدار  « 6 .18 . 32 . 18 . 8 .2 »

تاریخ کشف : 1898 کاشف :  پییر وماری کیوری Pierre and Marie Curie

اصل نام : بعدازپولیند.

استعمال : معلو م نیست.

 

ازکجا بدست می آید : ازتجزیه شدن رادیوم.

  ازآدرس ذیل وجود رادیو اکتیفی بودن اورانیوم وپلونیوم راملا حظه کنید :

آدرس نمبر ( 92 ) : ـ آدرس را باز کرده ولاودسپیکر را روشن کنید تا صدای تک تک رابشنوید..ر

Radioactive Experimen

―²{{{{²――²{{{{²―    

         ب ) کشف  عمل رادیو اکتیف درعنصر رادیوم : ــــ

       کشف عنصر سوم رادیو اکتیف در سال 1898 بازهم ازطرف خانم ماری کیوری کشف ونام آنرا به لا تین به نام « رادیوم » گذاشتند.

خصوصیات فزیکی اتم رادیوم

       Ra .... p 88  n 138     

تعدادالکترون ها درمدار  « 2 . 8 .18 . 32 . 18 . 8 .2 »

تاریخ کشف : 1898 کاشف :  پییر وماری کیوری Pierre and Marie Curie

اصل نام :ازکلمۀ لاتین به نام شعاع « radius (ray) » رادیوم.

استعمال : برای علاج سرطان .

ازکجا بدست می آید : ازخاکستر اورانیوم .

 

―²{{{{²――²{{{{²―

  ازآدرس ذیل وجود رادیو اکتیفی بودن رادیوم راملا حظه کنید :

YouTube - Radium watch dial, Timexآدرس را باز کنید ولاودسپیکر را روشن کنید تا صدای تک تک رابشنوید..

 

آدرس نمبر ( 93 ) : ـ آدرس را باز کرده ولاودسپیکر را روشن کنید تا صدای تک تک رابشنوید..

―²{{{{²――²{{{{²―

4 ) : ـــ  دانشمند « ایر نیست رازر فورد » انگلیسی :

   Ernest Rutherford (1871-1937)

       کاشف هستۀ اتم « پروتون » ، اشعه های الفا ، بیتا وگاما .

درزمانیکه این دانشمند به تحقیقات دریافتن رازهای پوشیدۀ اتم شروع نمود، موفقیب های ذیل به دست آمده بود . 

 1 ) دانشمند تامسون در1897 الکترون راکشف وگفت الکترون از داخل اتم نشر می شود..

  Thomson   2 ) انتونی  هنری بیکواریل

 Antoine Henri Becquerel (1852-1908

 ـــ ماری کیوری Marie Curie (1867-1934

ـــ  پییر کیوری  Pierre Curie (1859-1906)
کاشفان رادیو اکتیف درعنا صر اورانیوم ، پلونیوم ورادیوم شدند. ایر نیست رازرفورد با الهام از دانشمندان فوق متوجه دریافت حقیقت راجع به ساختار وکشف رازهای پوشیده دراتم گردید.  قبل ازاین تصور می شد که اتم یک جسم جامد ومجرد بوده کدام اجزای ندارد.ولی باکشف الکترون ، نظرقائم شد که الکترون زرۀ داخلی اتم است وبصورت مساوی تمام اتم را یکجاباذرۀ مثبت پر ساخته. اما باکشف رادیو اکتیف سوالی پیداشد وآن اینکه :

       سوال : ــ آیا اشعه رادیو اکتیف ازکدام بخش اتم نشر می شود ؟

 برای حل این سوال بود که رازر فورد یک سلسله آزمایشا ت را انجام داد وشما این آزمایشات را از این آدرسها ملاحظه می توانید :       

آدرس نمبر ( 94 ) : ـ آدرس را باز کرده وعنوان اول صفحه را که نام رازرفورد تحریرشده کلیک نمائید :ـــــــــ»

Chemistry : Chapter 3 : Tutorials

شرح صفحه : ــ  بعد ازکلیک ، صفحه بازشده وبطرف راست عنوان اول [ Section 3.2 Rutherford Experiment ] جملۀ view tutorial  تحریرشده آن  راانتخاب وکلیک کنید.                                                          دوم ) حالا بالای مثلث طرف راست به وقفه ها کلیک کنید بالترتیب سه صفحه باز شده ودران تمام آزمایشات این دانشمند به این ترتیب ادامه کرده ونتیجه گرفته :

ـــ در صفحۀ که بازشد شما  نظریات دانشمندان را که می گفتند ، اتم مانند یک توپ گرد بوده « چارج های مثبت ومنفی یکی پهلوی دیگرودرسطح توپ پراگنده بوده وحاصلۀ چارج ها ی مثبت ومنفی » صفر می باشد، نشان می دهد.  شکل یک توپ را می بینید که بالای آن دوقسم رنگهای خورد خورد رسم شده که یکی از آن چارج مثبت ودیگر آن چارج منفی را تمثیل کرده.       

        ـــ درصفحۀ دیگریک حلقۀ گرد نعل مانند است که مقابل بخش باز حلقه ، دریک پوش سربی جسم رادیواکتیف ودرداخل حلقه یک ورق نازک طلا نصب شده . 

       ـــ برای فعال شدن ، بالای پوش سربی کلیک کنید ومی بینید که از داخل آن پوش، حزمۀ ازاشعه خارج ومستقیمأبالای لوحۀ طلا اصابت می کند .

   ـــ ازلوحۀ طلا سه قسم اشعه خارج وبالای دیوار حلقۀ کلا ن دایروی دارای ساحۀ مقناطیسی اصابت و نظربه نوع چارج الکتریکی شان به طرف راست یاچپ انحراف نمودند. آن اشعه که قوی تر وغلیظ ترودارای چارج مثبت بود بطرف چپ، دومی که چارج الکتریکی نداشت بدون انحراف وسومی که چارچ منفی بود بطرف راست مایل شد .  اونام اشعۀ اول راکه قویتر بود « الفا »  دوم راکه بطرف راست یا پایان تر بود « بیتا » وآن که انحراف نکرد   « گاما » نا مید .

  دراین آدرس انحراف هراشعه را به خوبی می توان ملاحظه کرد.     آدرس نمبر (     95 ) : ــ انحراف یافتن اشعه های سه گانه :

http://www.shsu.edu/~chm_tgc/sounds/pushmovies/l2ruther.gif

       ـــ درصفحۀ آخر نتیجه گیری « رازر فورد » است . اوگفت آن اشعه که قویتر وغلیظ تربود اندازه گیری آن مساوی به هستۀ هیلیوم بود که نسبت غلظت وچارج مثبت خود بزرگ تر است ولذا باید دربخش مرکزی « هسته » واقع باشد .وبه زبان یونانی نام آن را « پروتون یعنی اول » گذاشت که امروز درسائینس به آن ذرۀ پروتون گویند.

 نتیجه : ــ ثابت شد که اتم یک ذرۀ مجرد نه ، بلکه اوخود از دو ذرۀ خورد تریعنی پروتون که بزرگتر بوده ودرمرکزقراردارد ونام آن را  هسته نامید ودومی الکترون که دراطراف هسته درحال گردش است  . 

  ذرۀ سوم اتم را دانشمند « چادویک  Chadwick درسال 1932کشف ونام آنرا « نیوترون » گذاشت که آنهم همرای پروتون درهستۀ اتم جاه دارد. .   به این ترتیب ، کشف رادیو اکتیف الهام دهندۀ کشف ذرات داخل اتم واز آنهم موجب انکشاف عظیم تکنا لوژی معاصر امروز گردید  چنین است نشانه های خلقت که هم آفرید وهم راه آشکار ساختن نشانه های خلقت را به انسان باز نمود .

 

Ernest Rutherford in his Laboratory at McGill University ca. 1903.

 فوتوی رازرفورد رادرسال 1903 درلابارالتوار خودش نشان میدهد.

 

اینک ازاثرشناخت رادیو اکتیف ،برای اولین دفعه اجزای اصلی اتم کشف شد.اندازۀ هرذره درفوتو است ملاحظه شود.  

فوتوهای یادگاری یکجائی سه نفر دانشمند کاشفین رادیو اکتیف  

 

Credit: L: Burndy Library, courtesy AIP Emilio Segre Visual Archives
M: Keystone Press Agency, Inc., courtesy AIP Emilio Segre Visual Archives
 
هنری بیکواریل « چپ » ماری سکولا دوسکا « وسط» وایر نیست رازر فورد « راست »

آدرس نمبر (96 ) : ــ فوتو ها وسوانح دانشمندان علوم طبیعی وعصر کشف رادیواکتیف

R: AIP Emilio Segre Visual Archives

 آدرس را کلیک نمائید ـــــــــــ»

شرح صفحات : ـــ بابازشدن صفحه درسر لوحه فوتوهای دانشمندان علوم طبیعی را ملا حظه می نمائید واگر آرزوی مطالعۀ سوانح آنها باشید بالای اسم های آنها که به رنگ سرخ ودرچوکات طرف راست صفحه وجوددارد کلیک نمائید ویا مستقیمأ این اسم ها راکلیک نمائید .

 

 
Niels Bohr  

 
 
Ludwig Boltzmann


Marie Curie


Paul Dirac


Arthur Eddington


ALBERT EINSTEIN


Michael Faraday
Enrico Fermi


Richard Feynman


Galileo


Werner Heisenberg


Maria Goeppert Mayer
Isaac Newton


Max Planck


Andrei Sakharov


Erwin Schrφdinger


Emilio Segrθ


Joseph John Thomson

 

شهرت عدۀ از دانشمندانی که بعد از کشف رادیو اکتیف ، رازها واندازه گیریهای زیا د را درخلقت جهان و«  ذرات مادی» کشف کردند.

  کلما ت رنگ آبی را کلیک وفلم عمل رادیو اکتیفی راملاحظه کرد     1895

November 8 - Wilhelm Roentgen discovers X-Rays

1897

Becquerel and Marie Curie discover radioactivity

1895 - 1899

Ernest Rutherford discovers alpha and beta radiation

1898

Marie and Pierre Curie isolated the two new chemical elements polonium and radium

1905

Albert Einstein relates mass to energy in the famous formula E=mc2

1908

Rutherford recieves Nobel prize for discovering that alpha particles are helium nuclei and beta particles are electrons

1919

June - Rutherford discovered that alpha particles ionize hydrogen gas. When he bombarded nitrogen gas with alpha particles, he found that it knocked off a proton, and created oxygen:

4He + 14N -> 17O + 1H

1929

Nuclear Fusion as a source of stellar radiation is first investigated in a theoretical paper by Atkinson & Houtermans.

 

1930

Sir Arthur Eddington's The Internal Constitution of the Stars is published, which systematically appreached the problem of where the energy radiated from stars originate, eventually suggesting that the only process that can explain the high amounts of energy released and the long lives of stars is one in

which lighter constituents build up heavier nuclei. (Fusion)

   کلمۀ فوق که به رنگ آبی است کلیک کنید فلم زنده ملاحظه می شود.    شما دراین فلم نظریات دانشمند مذکورردرقسمت اینکه تمام انرژی که ازستاره ها نشر می شود از انجام یافتن تعامل هسته وی است وشما این تعامل را درفلم به سهولت ملاحظه می کنید.ر 

1932

 

James Chadwick discovers neutron as a product when beryllium is bombarded by alpha particles:

9Be + 4He -> 12C + neutron

 

1934

- Fermi bombards heavier elements with neutrons in order to produce transuranic elements:

238U + neutron -> 239U -> (beta- decay) 239Np

239Np ->(beta-decay) 239Pu

 

1938

Hans Bethe and C. Critchfield make the first complete analysis of the proton-proton reaction. Later that year, Bethe's further research led him to describe the carbon-nitrogen-oxygen (CNO) cycle.

هردو جملۀفوق که به رنگ آبی است کلیک کنید فلم زنده ملاحظه می شودکه نظر دانشمند مذکوررادر انجام یافتن تعامل هسته وی درداخل ستاره را دردوقدمه « قدمۀ اول رابنام پروتون ــپروتون وقدمۀ دوم رابنام کاربن ــ نائیتروجن ـــ آکسیجن » می گویند.فورمولهار ازمتن صفحه بگیرید .ر

1939

August - Albert Einstein writes a letter to President Roosevelt which discusses German nuclear research and possibility of building an atomic bomb.

 1954

Edward Salpeter describes the triple-alpha process.

جملۀ فوق که به رنگ آبی است کلیک کنید فلم زنده ملاحظه می شود.

 

   2 ) الکساندر فرید من   .  Alexander Fridman ( 1888 –1925 )-

4 ) Bohr  Niels Henrik David ( 1885 –1962). نیلس باهر دانمارکی.

5 ) Boltzman (1844 –1906 )بولتزمان .

6 ) Born Max  (1882—1970 ) بورن ماکس.

7 ) Cavendish Henry ( 1731 ::1810 ).کاویندیش هنری.

 8 ) Clark  Maxwell James  (1831—1879 )ماکس ویل کلارک جیم.

9 ) Copernicus Nicolas ( 1473—1543 )نیکولاس کوپر نیکوس-

10 ) Compton ( b 1916 ).کامپتون.

کیوری پئیری  11 )Curie Pierr (1859 –1906 ).

12 ) Edwin Hubble ( 1889 –1953 ).ایدوین هابل.

 13 ) Enrico Fermi ( 1901 –1954 ).اینریکو فیر می.

14  ) George Gamow (1904 –1968 )-جارج گامو.

 15 ) Georges  Lemaitre ( 1894 –1966 )جارج لیمائیتر..

  16) Lorentz ( 1853 –1928 )لورینتز.

Marie Curie ( 1867—1934 )ماری کیوری .

 17 ) Marry Gell-man ( 1929 –ماری گیل مان.

  18)  Maxwell (1831 –1879 ) ماکسویل.

 19 ) Ralph Asher Alpher ( 1921 رالف آشیر آل فر.

 20 ) Robert Herman رابرت هیر مان. ( .

21 ) Rutherford Ernest ( 1871 –1937 )رازرفورد ایر نیست.

 22) steven Wienberg ( 1933 ستیون وینبرگ.

 23 ) Werner Heisenberg    ( 1901 –1976 )ویر نر هیزین بیرگ

 ―²{{{{²――²{{{{²―

 

اتم هیلیوم

        

شرح :

نکتۀ سوم آیۀ فوق ﴿3 :13 ﴾﴿ ....ودرآن کوه ها ونهرهای قرار داد.

فوقأ تشریح شد که بخش مانتل یاپوش داخلی سخره های زمین به اثر حرارت درحرکت شده وبخش بالائی خودرا که جامد است نیز به حرکت آورده وبا کتله های  مقابل درتصادم و بطرف بالا تاسطح زمین وبالاتر از آن درهواشده وکوه هارا می سازند.پس تشکل کوه وگسترش زمین یک پروسۀ مشترک اند ولزوم تشریح اضافی ندارد .صرف دراین جا یک سلسله آدرسهای است که انواع واقسام کوه هارا نشان داده ومفید است می بینیم . 

   آدرس نمبر ( 97 ) ::ــــ بشارت قرآن مجید دروظایف کوه ها : 

آدرس را باز کنید ـــــــــ»

 Qur'an and Earth Science: Mountains and Plate Tectonics

 

شرح صفحه :ــ  آیات قرآن مجید گسترش زمین وتشکل کوه هارا مژده داده و بابازشدن صفحه راجع به تشکل کوه ها ووظایف آن شرح می دهد وآیات مبارک را نشان می دهد « شرح مفصل رااتحت عنوان تشکل کوه ها می بینیم » .شما بالترتیب حرکت پلیت ها ، آتشفشانها وحرکت بخش مانتل زمین که ازاثر حرارت عناصررادیواکتیف به حا ل مایع گرم وحرکت می نماید ،جاری شدن نهرها. ودرآخر نظریات علمی دانشمند « ویگنر »راجع به گسترش براعظم های جهانی ذکر وعملا نشان می دهد.

―²{{{{²――²{{{{²―

 

آدرس نمبر ( 98 ) ::ــــ  انواع کوه ها ی جهان راملاحظه کنید :

 

ادامه دارد